
Niğde’de ölümle sonuçlanan eziyet davası ertelendi
Niğde Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde koruma altındaki bir çocuğun şiddet sonucu öldüğü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 14 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması tamamlandı.
Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, olayla ilgili 9 tanık dinlendi. Tanıklar arasında kurum müdürü, müdür yardımcıları ve ev sorumluları yer aldı. Duruşmada söz alan savcı, sanıkların işkence suçlamasıyla en ağır cezayı almasını talep etti. Ayrıca, olayda ihmali olduğu değerlendirilen müdür, amir ve memurlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
UCİM: "Davanın Sonuna Kadar Takipçisiyiz"
Duruşmayı takip eden UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı. UCİM Niğde Hukuk Koordinatörü Orpen Nergiz, savcılığın mevcut sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirterek, "Bu acı olayın tüm sorumlularının hak ettiği cezayı almasını temenni ediyoruz" dedi.
Sanık avukatları savunmalarını hazırlamak için süre talep ederken, mahkeme bir sonraki duruşmanın 14 Nisan saat 09.00’da yapılmasına karar verdi. Duruşmada nihai kararın çıkması bekleniyor.
Kaynak: