NEÜ Tıp bir ilke imza attı: Aynı anda 3 hastaya kök hücre nakli

NEÜ Tıp bir ilke imza attı: Aynı anda 3 hastaya kök hücre nakli

NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, akut lösemi tanılı üç kardeşe kardeşlerinden alınan kök hücre nakli ile sağlık yolculuğuna önemli bir adım attı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, Erişkin Nakil Ünitesinde gerçekleştirdiği bir ilkle sağlık sektöründe adından söz ettiriyor. Akut lösemi tanılı üç hastaya, kardeşlerinden alınan kök hücre nakli ile tedavi imkanı sunuldu. Bu önemli adım, Konya'da bir ilki temsil ediyor.

Kardeşlerinden Kök Hücre Nakli: Bir İlki Başarıyla Tamamlandı

NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, akut lösemi hastalarına kardeşlerinden alınan kök hücre nakli ile tedavi sürecinde dönüm noktası oluşturdu. Bu başarıda emeği geçen isimler arasında NEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci ve Hematoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri bulunuyor.

Artık Şehir Dışına Gitmeye Gerek Yok

NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, tedavi için şehir dışına gitmek zorunda kalan hastalar için artık bir çözüm sunuyor. Akut lösemi gibi zorlu bir hastalıkla mücadele eden hastalar, kök hücre nakli için Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ni tercih edebilecekler.

Kök hücre nakli sonrası sağlıklarına kavuşan hastalar, tedavi sürecinde kendilerine destek olan NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Erişkin Nakil Ünitesi hekimlerine ve sağlık ekibine teşekkür ettiler.

NEÜ Tıp bir ilke imza attı: Aynı anda 3 hastaya kök hücre nakli

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.