Mustafa Kalaycı: İstanbul'da sorun olduğu gözüküyor

Mustafa Kalaycı: İstanbul'da sorun olduğu gözüküyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İstanbul’da 27 bin olarak belirtilen oy farkının 13 binin altına indiğini belirterek, “Burada bir sıkıntı olduğu görülüyor. Bu sağlıklı sonuç olabilir mi? Kuşku yaratıyor"dedi

MHP Genel Başkan yardımcısı Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, katıldığı televizyon programında İstanbul’daki itiraz süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Herkesi sükunete davet eden Kalaycı, “Bugün12. gün. Seçimlerin akabinde itiraz süreci başladı. Hukuki süreç devam ediyor. Tutanakların düzeltmesi yapıldı. Geçersiz oyların sayımı yapıldı, bazı sandıklar yeniden sayıldı.  Maltepe’de de sayım devam ediyor. Bu süreci sükunetle hepimizin beklemesi lazım, hukuki süreç işliyor. Sadece İstanbul değil Anadolu birçok ilde süreç devam ediyor. AK Parti’nin MHP’nin, CHP’nin ve diğer partilerin itiraz ettiği yerler var. Kabul edilen itirazlar var edilmeyenler var. Dolayısıyla bu süreci herkesin beklemesi gerekiyor” dedi.

İSTANBUL’DA SIKINTI OLDUĞU GÖRÜLÜYOR

İstanbul’da toplumsal vicdanı rahatsız edecek bir tablonun görüldüğünü ifade eden Kalaycı, “İstanbul’da baktığımız zaman şu dikkati çekiyor. Sayım cetvellerinde tutanaklarda kaydırmalar olduğu ortaya çıktı. Bu kaydırmaların hep Binali Yıldırımın’ın aleyhine olduğu bir tablo var. Geçersiz oylar sayılıyor hem Binali beyin lehine, yeniden sayılan oylarda Binali beyin lehine bir tablo oluşuyor. 1 Nisan’da YSK başkanı oy farkının 27 bin olduğunu açıklamıştı. Bugünkü tabloda bu 13 bini altına indi.  Burada bir sıkıntı olduğu görülüyor. Bu sağlıklı sonuç olabilir mi? Kuşku yaratıyor. Farkın 27 binden yarılara düşmesi başlı başına bir olgu. Toplumsal vicdanı rahatsız edecek durum. YSK bir değerlendirme yapacak. Bu kararın ne olacağını hiç kimse bilmiyor” ifadelerini kullandı.

CHP’YE TEPKİ GÖSTERDİ

Faik Öztrak’ın açıklamalarına tepki gösteren Kalaycı, “Toplumu kışkırtıcı açıklamalar yapılması doğru değil. Yanlış yapıyorlar, bu açıklamalar hem kendilerine hem ülkeye zarar verir. İşi Dabıştay saldırısına kadar götürüyorlar. Artvin Yusufeli’nde CHP’nin itirazı sonucu seçim iptal edildi. Kendi lehlerine olunca iyi, vermeyince kötü. MHP olarak bizim taleplerimizin çoğu reddedildi. Saygı duyuyoruz” diye konuştu.

CYMHUR İTTİFAKI BAŞARILI OLDU

31 Mart Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın başarılı olduğunu ifade eden Mustafa Kalaycı, “Cumhur İttifakı 2017 referandumundan daha fazla, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle başa baş oy aldı. Cumhur ittifakı başarılı oldu. Yolumuza devam edeceğiz” dedi. Kalaycı, MHP’nin hafta sonu Kızılcahamam’da yapacağı kampa ilgili olarak, seçim sonuçlarının masaya yatırılacağını ifade etti.

Etiketler :