Milletvekillerinin maaşlarına yapılan zam olay oldu! Milletvekilleri ne kadar maaş alıyor?

Milletvekillerinin maaşlarına yapılan zam olay oldu! Milletvekilleri ne kadar maaş alıyor?

AK Parti MKYK üyesi ve eski milletvekili Şamil Tayyar'dan, halen görevde olan milletvekillerine maaş zammı tepkisi geldi.

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar'dan emekli milletvekilleri maaşlarına düşük zammı savunan aktif milletvekillerine tepki geldi. Kendisi de bir emekli milletvekili olan Tayyar, Twitter hesabından yüzde 30.5 zam alan milletvekillerinin, yüzde 14.4 zam alacak eski milletvekili maaşlarını tartışmasının "şaka gibi" olduğunu söyledi. İşte Tayyar'ın o paylaşımları:

GELİN HEPSİNİ SIFIRLAYALIM VAR MISINIZ?

"Maaşı en yüksek memur maaşına endeksli olduğu için ilk 6 ay %30.5 zam alacak kimi aktif vekillerin, maaşı Cumhurbaşkanı maaşına endeksli olduğu için yılda bir kez %14.4 zam alacak emekli vekilleri tartışmaya açması şaka gibi. Gelin hepsini sıfırlayalım. Var mısınız?"

MUHALİF VEKİLLER HADİ MAAŞ ZAMLARINIZDAN FERAGAT EDİN!

"Özellikle sözüm muhalif vekillere. Cumhurbaşkanı maaşına 2022 için toplam %14.4 zam yapıldığında kıyamet kopardınız. Şimdi maaşlarınıza sadece ilk 6 ay için %30.5 zam yapılacak. Madem zor dönemden geçiyoruz, iktidarla el ele verin, 2022 zammından feragat edin. Ne dersiniz?"

MİLLETVEKİLLERİ NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Tasarruf tedbirleri, gelecek dönemde de genişleyerek devam edecek. Şu an bir milletvekilinin maaşı ise 25 bin lira.

Hesaplamalara göre milletvekillerine 3.600 TL zam yapılacak. Böylelikle yeni yılda milletvekili maaşının 28.600 lira olması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.