MHP Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin tedbir kararı

MHP Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin tedbir kararı

Eski MHP Milletvekili Aydın:- "Mahkemenin vermiş olduğu karara karşı dün alındığı söylenen kararların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur"

İZMİR (AA) - Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP ilçe başkanlarının başvurusu üzerine Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk mahkemelerinin olağanüstü kongreye ilişkin aldığı tedbir kararlarıyla ilgili "Mahkemenin vermiş olduğu karara karşı dün alındığı söylenen kararların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur." dedi.

İzmir'de bir otelde düzenlenen Ülkücü İktidar için Büyük İzmir Buluşması etkinliğinde partililere seslenen Aydın, olağanüstü kongre sürecinin devam ettiğini belirtti.

Ülküdaşlık ve kardeşlik hukukunun ortadan kalkmasıyla parti yöneticilerinin kendilerini yalnız bıraktığını söyleyen Aydın, "Bizi biz yapan değerlerimizi kaybettik. Biz son 3 seçimden beri Meclis'in en yaşlı partisiyiz." dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle bu salonda toplandıklarını vurgulayan Aydın "Bizi bu salona toplayan nedenler var. Canımız yanıyor. Tabiri caizse hepimizin ateşi yükselmiş. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlara isyanımız var. MHP delegelerinin imza vererek başlattığı olağanüstü kurultay süreci böyle duyguların esirliği altında hayata geçirilmiştir. Hiçbir tanesi kendi şahsı adına bir adım atmamıştır." dedi.

MHP ilçe başkanlarının başvurusu üzerine Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk mahkemelerinin olağanüstü kongreye ilişkin aldığı tedbir kararını değerlendiren Aydın, şunları söyledi:

"Mahkemenin vermiş olduğu karara karşı dün alındığı söylenen kararların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu kurultay Türk milletinin önüne mutlaka getirilecektir. Bundan kaçış yoktur. Böyle saçma sapan kararların arkasına gizlenerek, çıkmış olan bu iradenin önünden kaçmak mümkün değildir."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :