MHP İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı

MHP İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı

MHP İstanbul İl Başkanı Karataş:

İSTANBUL (AA) - MHP İstanbul İl Başkanı Bülent Karataş, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Matem halinde bir seçime gidiyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum" dedi.

MHP'nin İstanbul milletvekili adayları, Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen programla tanıtıldı. Karataş, burada yaptığı konuşmada, Ankara'daki patlamaya işaret ederek, yaşanan olaylarla birlikte halkın tedirgin olmaya başladığını söyledi.

Türkiye'de seçim öncesi güvenlik zafiyeti olduğunu ileri süren Karataş, şöyle konuştu:

"Bu olay, Suruç'ta gerçekleşen olayın benzeridir. Ankara'da, düşman işgalinde dahi bomba patlatılmamışken, bugün gelinen nokta ortadadır. Ülke adeta işgal edilmiş bir atmosfere sokulmak isteniyor. Çözüm sürecinin yaşattığı, yaptığı acılar var. Bu sürecin ortadan kalkması gerekiyor. Ankara'da bile bomba patlıyorsa hükümet iflas etmiştir. Bu bomba patlıyorsa ve bunun istihbaratını almayan emniyet güçleri iflas etmiştir. İnsanımız, vatandaşımız tedirgin olmaktadır. Kalabalık, geniş katılımlı programlar düzenleyemez hale geldik. Seçime güvenli ortamlarda gidemiyoruz. Hükümet, gündemleri farklı ortamlara taşıyor. MHP olarak burada sazlı sözlü, müzik eşliğinde yapacağımız aday tanıtım programımızın içeriğini değiştirdik. Sadece adaylarımızın isimlerini okuyarak kamuoyuna tanıtacağız."

Ankara'da yaşanan olayı kınadığını ifade eden Karataş, "Matem halinde bir seçime gidiyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Türkiye bunu hak ediyor mu? Böyle bir süreçte yeni bir seçime gitmek doğru değildi. Bunu genel başkanımız da her fırsatta dile getirdi. Yaşananlar, ne kadar haklı olduğumuzu da gözler önüne serdi" diye konuştu.

Adaylar adına konuşan Ahmet Turgut da, Ankara'da yaşanan saldırıyı kınayarak, bu tür eylemlerin, Türkiye'nin bütünlüğünü bozamayacağını söyledi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı