Mercedes-Maybach 6: Kusursuz güzellik!

Mercedes-Maybach 6: Kusursuz güzellik!

Alman otomotiv devleri Mercedes ve Maybach yine bir projede bir araya geldi.

Alman otomotiv devleri Mercedes ve Maybach yine bir projede bir araya geldi. Mercedes ve Maybach'ın mühendisleri, Vision 6 konseptiyle otomotiv sektörünün hangi boyutlara geldiğini gözler önüne serdi. Ultra konfor ve performansı bir araya getiren elektrikli konsept otomobil, 5 dakikalık şarj ile 100 kilometre yol gidebiliyor...

Son yıllarda otomotiv sektöründe çok ciddi değişimlerin yaşandığı biliniyor. Sürücüsüz otomobil, elektrikli motor teknolojisi derken çıta bir hayli yükselmeye başladı. Sektörün dev isimleri artık konvansiyonel otomobillerden ziyade, gerek tasarım gerek teknoloji anlamında sektörü bambaşka bir noktaya taşımaya karar verdi.

Sürücüsüz otomobil teknolojisinde ön plana çıkan Google ve Ford'u; elektrikli otomobil teknolojisinde ise Tesla Motors'u örnek verebiliriz. Bildiğimiz üzere Google'ın sürücüsüz otomobil çalışmaları yapmasıyla, birçok otomotiv firması da bu alanda girişimlerde bulunmaya başladı. Aynı şekilde Tesla'nın elektrikli otomobillerine insanların hayli ilgi göstermesi, diğer dev şirketlerin de bu alanda çalışma yapmasına vesile oldu.

İşte bu girişimlerde bulunan devlerden biri de, sektörün en büyük isimlerinden Mercedes-Benz. Alman otomotiv şirketi bildiğimiz üzere geçtiğimiz yıl CES 2015 Fuarı'nda “geleceğin otomobil konsepti" adı altında F015 otomobilini tanıtmıştı.

Mercedes bu kez çok farklı bir otomobille karşımıza çıkıyor. Ürettiği lüks otomobilleriyle tanınan bir başka Alman otomotiv şirketi Maybach ile ortak çalışma yapan Mercedes, Vision 6 konseptini Kaliforniya'daki Monterey Otomobil Haftası'nda resmen tanıttı. Aracın tasarımcıları onun için sıcak ve soğuğun karışımı yorumunu yapıyor.

Öncelikle aracın tasarımından başlayalım… İlk bakışta birçok kişinin aklına “Araç neden bu kadar uzun? sorusu gelebilir. Uzatılmış tasarımı Mercedes şu şekilde açıklıyor:

Aracı uzun ve alçak yaparak eskiyle yeniyi harmanladık. Bu sayede klasik coupe araçları yeniden yorumladık.

Ayrıca Vision 6'nın kapılarının martı kanadı şeklinde açıldığını da vurgulayalım. Esasen tasarım anlamında önündeki Mercedes-Benz arması dışında aracın günümüzdeki Mercedes'lerle hiçbir benzerliği yok.

Mercedes-Maybach Vision 6'nın sıra dışı tasarımı, aracın iç mekanında da devam ediyor. Geniş açılı iki ön koltuk, orta konsol ile ayrılıyor. Araçta hem klasik hem de modern çizgiler görebiliyoruz. Örneğin koltuklarda klasik deri chester tercih edilirken, ön panel komple dijital dizayn edilmiş.

mercedes2.jpg

Otomobilin ön camı aynı zamanda bilgi ekranı olarak da kullanılabiliyor. Ayrıca yol bilgisayarının olduğu panelin kapı kollarına kadar devam ettiği dikkat çekiyor. Mercedes bu dizaynı 360 derece deneyimi olarak adlandırıyor.

Vision 6'da motor teknolojisi olarak elektrikli motor tercih edilmiş. 738-beygir güç üretebilen 4 adet elektrikli motor, sessiz, konforlu ve performanslı sürüş deneyimi sunuyor. 0-100 km/s performansı 4 saniyenin altında olan Vision 6'nın maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlı.

Mercedes'in verilerine göre elektrikli otomobilin tam dolu batarya ile maksimum menzili 500 kilometre. Dahası 5 dakikalık şarj ile 100 kilometre yol gidebiliyor ve kablosuz şarj desteği sunuyor.

Gördüğümüz üzere Mercedes-Maybach Vision 6 son derece yenilikçi özelliklere ve tasarıma sahip. Tabii bu sadece konsept bir otomobil. Yani seri üretimle piyasaya çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor. Lakin bu gibi araçlar, otomotiv sektörünün hangi boyutlara geldiğini gözler önüne seriyor.