Meram'da "Kutlu Doğum Çocuk Şenliği"

Meram'da "Kutlu Doğum Çocuk Şenliği"

KONYA (AA) - Meram Belediyesi ve Anadolu Aile Derneği (ANADER) iş birliğiyle "Kutlu Doğum Özel Çocuk Şenliği" düzenlendi. Meram Belediye Başkanı Fatma...

KONYA (AA) - Meram Belediyesi ve Anadolu Aile Derneği (ANADER) iş birliğiyle "Kutlu Doğum Özel Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konevi Kültür Merkezinde düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed'in hayatının örnek alınması gerektiğini söyledi.

Hazreti Peygamberin gelecek nesillere doğru anlatılmasıyla, onların kurtuluşuna vesile olunacağını vurgulayan Toru, şöyle devam etti:

"Hazreti Muhammed'i anlamak demek, İslam'ı Kur'an'ı anlamak demektir. Çünkü Hz. Peygamberin tüm yaşantısı Kur'an'dır, İslam'dır. Kur'an ahlakıyla ahlaklanmış olan yani yaşayan bir Kur'an olan Peygamber efendimiz, bir hadisinde 'Çocuklarınıza önce La ilahe illallah demeyi öğretiniz.' derken bir başka hadisinde de 'Evlat kokusu, cennet kokusudur.' buyuruyor. Bir başka hadisinde ise 'Kimin çocuğu varsa onunla çocuklaşsın.' diyerek çocuklara verdiği önemi göstermektedir. Bizler onun ümmeti olarak, çocuklarımıza değer vermenin yanı sıra onların Hazreti Peygambere yakışır bir ümmet olmaları için elimizden gelen tüm çabayı göstermeliyiz."

Konuşmaların ardından yarışmalara katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, birinciye bisiklet, ikinciye fotoğraf makinesi, üçüncüye scooter verildi.


Meram'da "Kutlu Doğum Çocuk Şenliği"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :