Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları’nın 3’üncüsü Üsküdar’da yapıldı

Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları’nın 3’üncüsü Üsküdar’da yapıldı

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen ‘Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları’ etkinliğinin üçüncü bölümü İstanbul’da gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen ‘Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları’ etkinliğinin üçüncü bölümü İstanbul’da yapıldı. Üsküdar Belediyesi’nin Mavi Salonunda gerçekleşen etkinliğe; Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil, kalem işi sanatçısı Kaya Üçer ve tezhip sanatçısı Münevver Üçer ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

“Amacımız tarihi ve kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmak”

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından ‘Medya, Kültür Sanat ve Turizm’ etkinliğinin düzenlendiğini belirterek, “Tarih, Kültür ve sanat yelpazesi oldukça geniş bir alana sahip güzel ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini kültür -sanat muhabirleri vasıtasıyla gün yüzüne çıkarmak, yayın organlarımız vasıtasıyla Anadolu insanına anlatmak, tanıtmak ve bu vesile ile iç turizmde bir hareketlilik sağlamaktır” dedi. ‘Medya, Kültür Sanat ve Turizm’ etkinliğinin ilkini Ankara’da ikincisinin ise Antalya’da gerçekleştirdiklerini belirten Gökdemir, koronavirüs salgınını nedeniyle Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmalarına kısa bir ara verdiklerini söyledi.

“Üsküdar’ı özellikle seçtik”

Etkinliğin üçüncü programını dünyanın gözünün üzerinde bulunduğu İstanbul’da gerçekleştiğini dile getiren Gökdemir, Üsküdar semtini özellikle seçtiklerini belirterek, Üsküdar’ın önemini ise şu sözlerle anlattı: “Üsküdar, İstanbul'un fethinden neredeyse bir buçuk asır yıl evvel Türk egemenliğine girmiş ve daha o çağlardan itibaren "kutlu bir diyar" olma yolunda hızla ilerlemiştir. Biz Kültür Sanat muhabirleri de böylesine kutlu bir diyarda buluşmanın, bu diyarın şehri emini Hilmi Türkmen Bey’in de bugün ki buluşmamızda ev sahipliği yapmış olmasının mutluluğu içerisindeyiz. Yüzlerce yıl kıtalara hükmeden imparatorluklara başkentlik yapan ve defalarca yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan İstanbul, bugün de tarihi ve manevi önemini muhafaza ediyor. İstanbul, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinden sonra 1923 yılına kadar 470 sene boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olmuştur. Osmanlı döneminde bilimin, kültürün ve sanatın merkezi haline gelen İstanbul; cami, sinagog ve kiliselerin yan yana yaşadığı muhteşem bir hoşgörüye kavuşmuştur. İstanbul, söylendiği gibi dünya tek bir ülke olsaydı o ülkenin Başkenti ilan edilirdi. “

İstanbul şehrinin dünya için stratejik öneminin çok büyük olduğunu söyleyen Gökdemir, “İstanbul’u 7’den 70’e her bir bireyimizin çok iyi bilmesi tarihi ve kültürel değerlerini anlayabilmesi önemlidir. 3 günlük İstanbul buluşmamızın bu doğrultu da hayırlara vesile olmasını diler, bugün ki programımıza ev sahipliği yapan Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen’e tekrar teşekkürlerimizi iletirim” dedi.

medya-36.jpeg

Projeye çok beğenildi

Etkinliğe telekonferans yöntemiyle katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Sanat Muhabirleri Derneğinin turizmi Türkiye'nin 81 iline yaymak hedefiyle düzenlediği "Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin önemli olduğunu belirtti. Yavuz, etkinlik hakkındaki düşüncelerini ise şu sözlerle dile getirdi: "Kültür sanat gazetecilerinin aktif olarak rol alacağı, medya yoluyla kültür turizmine ivme kazandırmayı amaçlayan bu buluşmaları proje olarak bakanlığımıza sundular. Ben de çok beğendim. Bakanlık olarak biz de bu önemli projede bu kapsamda yürütülecek etkinliklere destek olduk. Bu etkinliklerle, düzenlenen bölgedeki tarihi ve kültürel değerlerin tanıtılacak olmasını ve bu illerin bulundukları coğrafyaya ilişkin kültürel ve turistik değerlerin katılımcılara etraflıca anlatılacak olmasını son derece kıymetli buluyorum.”

medya-14.jpeg

Ebru ve cam sanatının incelikleri

Anadolu’nun çeşitli illerinden kültür-sanat alanında uzman gazetecilerin İstanbul’da buluştuğu etkinliğin ikinci ayağında ise Ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil ile Cam mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin’in atölyeleri ziyaret edilerek sanatları hakkında bilgi alındı. Programın üçüncü ayağında ise İstanbul Boğazı’nda tura katılan gazeteciler, rehber eşliğinde İstanbul’un tarihine, kültürel ve sanatsal değerine tanıklık etti.

Etiketler :