Masa başı çalışanlara egzersiz yapın uyarısı

Masa başı çalışanlara egzersiz yapın uyarısı

Bel, boyun ve sırt ağrılarından kurtulmak isteyen masa başında çalışanlar için Medicana Sağlık Grubu'ndan Op. Dr. Osman Görkem Muratoğlu'nun sağlıklı çalışma önerileri!

Günümüzde birçok kişi, işlerini masa başında ve bilgisayar karşısında geçirerek uzun saatler boyunca oturuyor. Ancak, uzun süreli oturma pozisyonları, bel, boyun ve sırt ağrılarına, boyun düzleşmesine, kamburluğa ve diğer ortopedik sorunlara neden olabilir. Medicana Sağlık Grubu Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Op. Dr. Osman Görkem Muratoğlu, bu sorunlardan korunmak ve sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmak için dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Op. Dr. Muratoğlu, ergonomik bir çalışma ortamı sağlamanın önemine vurgu yaparak, masa ve sandalye yüksekliğinin doğru seçilmesinin bel, boyun ve sırt ağrılarını önleyebileceğini belirtti. Dirseğin masaya paralel olmasını sağlamak, masanın yüksekliğini bireysel ihtiyaçlara göre ayarlamak, sandalye yüksekliğini düzgün bir şekilde ayarlamak gibi faktörlerin, uzun vadede sağlıklı oturma pozisyonunu desteklediğini ifade etti.

Ayrıca, bilgisayar ekranının göz seviyesinde olmasına özen göstermek, klavye ve fare için kolay erişilebilir bir konum seçmek de önemli detaylar arasında. Op. Dr. Muratoğlu, masa başında sık sık hareket etmenin, kan dolaşımını düzenleyerek uzun süreli oturmanın olumsuz etkilerini azaltabileceğini ve vücut sağlığına olumlu katkı sağlayabileceğini belirtti.

Egzersiz önerileriyle de dikkat çeken Op. Dr. Muratoğlu, dik duruş için omurga esneme hareketleri, boyun ve omuz egzersizleri, bacak ve ayak egzersizleri ile masa başında çalışanların sağlıklarını korumalarına yardımcı olabilecek basit yöntemleri paylaştı. Bu önerilerle birlikte, herkesin kendi ihtiyaçlarına uygun olarak masa başı çalışma ortamını düzenlemesi ve düzenli olarak hareket etmesi, bel, boyun ve sırt sağlığını korumada etkili bir strateji olabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.