Maaşları ödeyemeyen belediye deniz manzaralı tesisini satışa çıkardı

Maaşları ödeyemeyen belediye deniz manzaralı tesisini satışa çıkardı

Mudanya Belediyesi'nin ekonomik zorluklarla mücadelesi devam ederken, Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi'nin satışı gündeme geldi.

Mudanya Belediyesi, Borçlarıyla Boğuşurken Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi'ni Satışa Çıkarıyor

Mudanya Belediyesi, mali sıkıntılarla boğuşurken, Borçları sebebiyle maaşları ödemekte güçlük çekiyor. SGK'ya 110 milyon lira borcu bulunan belediye, çözüm arayışında. Bu kapsamda yapılan meclis toplantısında, belediyeye ait 59 taşınmaz mülkün satışı oy çokluğu ile kabul edildi. Geçmiş dönem belediye başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından yaptırılan 12 dönümlük Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi de satış listesinde yer aldı.

Maaşları ödeyemeyen belediye deniz manzaralı tesisini satışa çıkardı

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, satışa çıkartılacak yerlerle ilgili açıklama yaparak, "Biz 59 tane taşınmaz için satış yetkisini istedik. Bize bu yetkiyi verdiler ama 59'unu birden satışa çıkarmayacağız. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlardan dolayı hangisinin satılabileceğini öngöremiyoruz. Nakit akışı sağlamak ve yapmamız gereken hizmete dair yatırım yapmak" dedi.

Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi'nin satışıyla ilgili olarak Başkan Dalgıç, "Böyle kıymetli bir yerde belediye başkanı olarak durmama gerek yok. Konteynıra veya bir çadıra bile taşınabilirim. Yeter ki Mudanya'nın derdi çözülsün. Hasköy'de küçük parseller, şu anda kullanılmayan ama kiraya verilebilir yerler var. Kiraya verilebilir yerlerimiz maalesef 2-3 senedir boş duruyor. Bunları dönüştürebilirsek, buralardan gelir elde edebilirsek Mudanya'ya hizmet edeceğiz. Hepsini satmak gibi bir derdimiz yok. Sadece Yıldıztepe Tesisleri'ni satsak bütün sorunumuz çözülür" diye konuştu.

Maaşları ödeyemeyen belediye deniz manzaralı tesisini satışa çıkardı

Mudanya Belediyesi'nin ekonomik sıkıntılarla mücadelesi sürerken, Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi'nin satışıyla ilgili olarak yatırımcıların gelmesi ve değerinin verilmesi durumunda burayı vereceklerinin altını çizen Başkan Dalgıç, "Bizim derdimiz Mudanya'ya sahip çıkmak. Değerlerimizi yok etmek değil, yatırıma çevirmek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.