Lübnan malı ilk araba şaşırtıyor

Lübnan malı ilk araba şaşırtıyor

Lübnanlı girişimci David Afram(30), tasarımından üretimine her aşamasını kendi çabalarıyla tamamladığı projeleriyle dünyayı şaşırtıyor.

David Afram, Lübnan'da bir ilk olma niteliği taşıyan, 2005 yılında bitirme projesi olarak hazırladığı ve 2008 yılında hayata geçirdiği araba üretiminin aşamalarını AA muhabirine anlattı.

Afram, araba üretme projesini ilk olarak 2005 yılında üniversite bitirme projesi için hazırladığını, ardından 2008 yılında ''Frem F1'' isimli arabayı üreterek bu projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Frem F1'i üretmesinin ardından ABD'ye giderek buradaki bir araba yarışı şampiyonasına katıldığını belirten Afram, bu yarışı 1'inci olarak tamamladığını ve uluslararası bir ödül kazandığını ifade etti.

Araba üretiminde kullanılan bütün malzemelerin Lübnan yapımı olduğunu vurgulayan Afram, şimdiye kadar 2 araba ürettiğini, bunların Frem F1 ve Frem Beyrut adını taşıdığını kaydetti. Afram, henüz tanıtımını yapmadığı Frem Immortal isimli 4 çekerli arabayı ise sınırlı sayıda üretmek için hazırlandığını dile getirdi.

Afram, arabaların spor araba olduklarını ancak iç kısmın lüks olmadığını belirtti. Araçların üstü açılabilir, el yapımı deri koltuklu olduğunu anlatan Afram, jantların ise kendi arabaları için yurt dışında özel olarak üretildiğini ifade etti. Afram, araçların 8 silindirli, 450 beygir gücünde, 3 ayarlı otomatik vitese sahip olduklarını dile getirdi.

Seri üretime hazırlandığını kaydeden Afram, projesinin başarıya ulaşması nedeniyle çok mutlu olduğunu, yakın gelecekte Lübnan pazarlarının Afram Araba Sanayisi ve Pazarlaması şirketinin açılışına şahit olacağını kaydederek, Lübnan'ın araba üreten ülkeler arasında yer almasını temenni etti.

Patent aldıktan sonra Lübnan üretimi ilk araba olarak tescil edilebilmesi için Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın kendisine destek olduğunu belirten Afram, eski Lübnan Başbakanı Said el-Hariri'nin kendisine maddi, yardım sağladığını ve cesaretlendirdiğini anlattı.