Kuran’a rakıyla saldırdılar! Şikayet eden vatandaşa CİMER ne cevap verdi?

Kuran’a rakıyla saldırdılar! Şikayet eden vatandaşa CİMER ne cevap verdi?

Yeni Rakı adıyla bilinen rakı firması ürünlerinden birine 'Âlâ' ismini vererek İslam’a ve Kur’an-ı Kerim’e adeta savaş açtı. Konuyu CİMER’E taşıyan vatandaşın aldığı cevap ayrı bir tartışma başlattı.

Yeni Rakı markasından Müslümanları kızdıracak girişimde yeni gelişme yaşandı. İrfan Şimşek isimli vatandaş konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e taşıdı.

Şimşek, başvurusunda şu cümleleri kullandı:

  • Konu, 24/06/1995 tarihli ve 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 7’nci madde birinci fıkrası; “Aşağıda yazılı işaretler marka olarak tescil edilemez…
  • J) Dini değerleri ve sembolleri içeren markalar,…” hükmü kapsamında değerlendirilmek üzere Türk Patent ve Marka Kurumu’na iletilmiştir. Türk Patent Kurumu Başkanlığımıza verdiği cevabı yazıda, “âlâ” kelimesinin Cenab-ı Hakk’ın sıfatlarından biri olan “A’la”yı çağrıştırdığı için dini bir anlama sahip olduğu kabul edilmekle birlikte Türk Dil Kurumu’na göre “İyi, pekiyi, daniska” gibi anlamlara gelmesi ve günümüz konuşma dilinde çok yaygın olmasa da kullanımının bulunmasından dolayı doğrudan dini değerlere atıfta bulunmayan bir işaret olarak kabulü gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca, Türk Patent Kurumu konu hakkında Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi nezninde açılmış dava bulunduğunu, söz konusu davanın kurumlarıyla aynı görüşü ifade eder biçimde karara bağlandığını ve kararın Yargıtay’ca onandığını belirtmiştir.

CİMER’İN Şimşek’e cevabı ise şu oldu:

cimer-cevap-1.jpgcimer-cevap-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum