Krom fiyatlarındaki yükseliş madenciyi ümitlendirdi

Krom fiyatlarındaki yükseliş madenciyi ümitlendirdi

Adana Ticaret Odası Başkanı Menevşe: - "Krom sektöründeki fiyatların yükseldiği şu günlerde, bir gün fazla üretim yapabilmemizin bile işletmelerimize ve dolayısıyla ülke ekonomisine olumlu yansımalarda bulunacağı açıktır"

ADANA (AA) - Krom fi̇yatlarında yaşanan artış, sektördeki işletmecileri umutlandırdı.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, ülkenin önemli ihraç kalemlerinden birisini oluşturan krom madeni fiyatlarının uzun bir aradan sonra yeniden yükselişe geçmesinin sektörde yeni bir heyecan yaşattığını belirtti.

Menevşe, 2008 yılına kadar yüksek karlılık beklentisiyle sektöre giren firmaların, daha sonraki yıllarda düşüşe geçen fiyatlar yüzünden zarara uğradıklarından işletmelerini kapatmak zorunda kaldıklarını hatırlattı.

Krom fiyatlarının son bir ay içerisinde yükselişe geçmesiyle madenlerin yeniden üretime başladıklarını anlatan Menevşe, firmalarında da 350 işçiyle iş başı yapıp üretime başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Menevşe, Türkiye krom madeni rezervlerinin yüzde 22’sinin Aladağ ilçesinde olduğunu belirterek, "Krom sektöründeki fiyatların yükseldiği şu günlerde, bir gün fazla üretim yapabilmemizin bile işletmelerimize ve dolayısıyla ülke ekonomisine olumlu yansımalarda bulunacağı açıktır. Sektörde işletmelerinin tam kapasiteyle üretime geçebilmeleri, böylelikle de maden rezervi potansiyelinin tam olarak değerlendirilebilmesi için öncelikle sektördeki enerji sıkıntısının çözülmesi gerekiyor. Bu konuda destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :