Kore menşeli "polikarboksilat" ithalatına damping soruşturması

Kore menşeli "polikarboksilat" ithalatına damping soruşturması

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığınca, Kore menşeli "polikarboksilat" ithalatına yönelik damping soruşturması açılmasına karar verildi.Ekonomi Bakanlığının,...

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığınca, Kore menşeli "polikarboksilat" ithalatına yönelik damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Ekonomi Bakanlığının, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine ilişkin 2 tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bir yerli üretici şirketin Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan menşeli "dökme demirden ince ve kalın borular"ın dampingli fiyatlarla ithal edildiği ve bu durumun yerli üretim dalında maddi zarara neden olduğu gerekçesiyle, söz konusu ülkeler menşeli ithalata damping soruşturması açılması talebiyle Bakanlığa yaptığı başvuru üzerine damping soruşturması başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, yerli üretim dalı tarafından yapılan damping soruşturması başvurusunun, soruşturma süresi içerisinde geri çekilmesi nedeniyle mevcut soruşturmanın önlemsiz olarak kapatılmasına karar verdi.

Bir başka yerli üretici şirketin yaptığı başvuru üzerine yapılan tespitler neticesinde de dampingli olduğu iddia edilen Kore menşeli "polikarboksilat" ithalatın yerli üretim dalı üzerinde maddi zarara yol açtığı değerlendirildi.

Buna göre, damping soruşturmasının açılabilmesi için başvuruda yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşıldığından, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu tarafından Kore menşeli "Çimento, harç veya betonlara mahsus müstahzar katkılar” ve "diğerleri" tanımlı polikarboksilatlar ürününe yönelik damping soruşturması açılmasına karar verildi.

- Uluslararası gözetim şirketinin faaliyetten süreli men edilmesi

Bakanlığın bir diğer tebliği ile de uluslararası gözetim şirketi statüsüne ilişkin tebliğe aykırı davranan L.D.S Uluslararası İnşaat Gözetim Dan. ve Film Yapım Hizmetleri Tic. ve Paz. Ltd. Şti. bir ay süreyle faaliyetten men edildi.

Söz konusu tebliğ, 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :