Konya'ya yeni yatırımlar geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya'ya selamı var

Konya'ya yeni yatırımlar geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya'ya selamı var

Konya geçtiğimiz yılın son günlerinde tarihi günlerinden birini yaşamış ve oyunlara ev sahipliği yapmayı garantilediği ilan edilmişti. Atılan imzalarla 2021 yılında İslami Dayanışma Oyunlarının beşincisi Konya'da yapılması kesinleşmişti.

Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle dünya çapında birçok spor organizasyonunda olduğu gibi Konya'da gerçekleştirileceği açıklanan İslami Dayanışma Oyunları'nın ertelenmesi de gündeme gelmişti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın en iyi şekilde organize edilmesi için çalışmaları şevkle sürdüreceklerini ifade ederken, “Salgın sebebiyle sahadaki çalışmalarımıza üç aydır ara vermek zorunda kalsak da bütün gerekli çalışmaları aşama aşama, kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğiz. İslami Dayanışma Oyunları’nın, değer odaklı bir ortak proje olarak dünya çapında muazzam bir farkındalık oluşturacağına inanıyorum” açıklamasını yaparak sürecin takip edilmesi gerektiğinin altını çizmişti.

Yapılan açıklamada Bakan Kasapoğlu, Konya’da düzenlenecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın tarihiyle ilgili toplantının ISSF Yönetim Kurulu tarafından yine Konya'da 2020 yılının son çeyreğinde karar verileceğini bildirmişti.

Türkiye'de başarıyla sürdürülen koronavirüs salgını mücadelesi sayesinde liglerin devamına karar verilmişti. Oyunların Konya'da takvime uygun sürdürülebileceğine yakın bir emare de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın yaptığı açıklamayla ortaya çıktı.

Başkan Altay, 2021 İslam Ülkeleri Dayanışma Oyunları kapsamında Konya'ya yapılacak yatırımları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la istişare ettiklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya'ya selamı olduğunu bildirdi.

baskan-altay-aciklama.jpg

KONYA'DA SPOR YATIRIMLARI

Başkan Altay, hükümetin bugüne kadar Konya'ya birçok spor yatırımı yaptığını ve bunların en önemli örneklerinin Konya Büyükşehir Stadyumu, 10 bin kişilik kapalı spor salonu olduğunu dile getirmişti.

Altay, imzaların atıldığı ilk gün yaptığı açıklamada "Yapıldığı yıl dünyanın en iyi beş stadyumundan biri seçilen Konya Büyükşehir Stadyumu, 10 bin kişilik kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüklerinden olan spor salonu ile birlikte çok sayıda açık ve kapalı spor salonu, Selçuklu Kongre Merkezi, devasa kültür merkezleri, turizm destinasyonu ve çok sayıda yüksek standartlı oteli; Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından şehrimize kazandırılacak yeni tesislerle birlikte Konya 5. İslami Dayanışma Oyunları için hazırdır. Şehrimize kazandırılacak yeni tesisler için Gençlik ve Spor Bakanımıza şimdiden teşekkür ediyorum.” cümlelerini kullanmıştı.

Başkan Altay'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasıyla birlikte Konya'ya ilerleyen dönemlerde yeni yatırım hazırlıklarının olduğu da ortaya çıkmış oldu.