Konya'nın tramvayları sadece ray üstünde mi yürüyor?

Konya'nın tramvayları sadece ray üstünde mi yürüyor?

Konya'nın en önemli ulaşım araçlarından biri olan ve gelişinde büyük sansasyona yol açan tramvayları şehrin yükünü çekmeye devam ediyor. Peki Konya'nın bir değeri olan tramvaylar gün içinde kendi kendine mi hareket ediyor? Arka planda neler oluyor?

Konya'ya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Tahir Akyürek döneminde kazandırılan yüksek maliyeti ve iç yapısıyla uzun süre tartışma konusu olan tramvayların arka planında kimler görev alıyor?

Konya'nın yükünü taşıyan tramvaylar her gün binlerce yolcunun amacına hizmet ediyor. Konya'da 12'si katanersiz toplam 72 tramvay bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl yani

pandemisinin Türkiye'de görülmesinden 2 ay önce açıklanan rakamlara göre Konya'nın tramvayları 2019 yılı boyunca 92 bin 13 sefer yaparak kırılması güç bir rekora imza attı.

Tramvaylar yine geçtiğimiz yıl 5 milyon 157 bin 354 kilometre yol katetti. Toplam taşıdığı yolcu sayısı ise Türkiye nüfusunun yetişkin nüfusundan fazla. Konya'da 2019 yılı içerisinde sadece tramvaylarda 27 milyon 789 bin 688 yolcu taşındı.

Peki Konya'nın bu önemli ulaşım aracının ilerlemesinde kimler rol alıyor?

Başkan Uğur İbrahim Altay, sosyal medya sayfasında tramvayın kahramanlarının bir gününü anlatan bir fotoğraf paylaşımı yaptı.

Tramvay yollarından araçların iç donanımına kadar bütün alanlarında hizmet veren çalışanları onore eden Başkan Altay, çalışmalardan oluşan kısa da bir kolaja yer verdi.

konya-tramvay-surec.jpg