Konyalı Eğitimci-Yazar Mehmet Ali İnan’ın ikinci kitabı ’Son Elçi’nin Vedası’ raflarda yerini aldı

Konyalı Eğitimci-Yazar Mehmet Ali İnan’ın ikinci kitabı ’Son Elçi’nin Vedası’ raflarda yerini aldı

‘Hz. Peygamber’in Son Üç Ayı’ kitabıyla 2018 yılının sonunda yazım dünyasına merhaba diyen Eğitimci-Yazar Mehmet Ali İnan, ‘Son Elçi’nin Vedası’ adlı ikinci kitabıyla yeniden okurlarıyla buluştu.

Eğitimci-Yazar Mehmet Ali İnan’ın, Selçuk Üniversitesi’nde akademik kariyerine devam ederken yüksek lisans tezi olarak hazırladığı ‘Hz. Peygamber’in Son Üç Ayı’ adlı çalışması, hocalarının beğeni ve tavsiyesi üzerine kitaba dönüştürüldü.

İnan’ın ilk kitabı olan ‘Hz. Peygamber’in Son Üç Ayı’, okurlar tarafından akıcı dili ve kaynaklarla beslenen olay örgüsü ile büyük beğeni almıştı.

Hikmetevi Yayınları tarafından okurların beğenisine sunulan kitap, Peygamber Efendimizin son üç ayında ne gibi sorunlarla karşılaştığı, bu sorunlarla nasıl başa çıktığı, vefatından sonra gelişen olayları birçok kaynaktan da destek alarak okuyucuya en sade şekliyle aktarmıştı.

İKİNCİ KİTABI ÇIKTI

Halen, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan İnan’ın, ‘Son Elçi’nin Vedası’ adlı ikinci kitabı da raflarda yerini aldı.

İnan, ‘Son Elçi’nin Vedası’nı şu sözlerle anlattı:

"Bu kitap, özellikle gençler ve roman tadında okumalar yapmayı sevenler için yazıldı. Allah'ın Son Elçisi Hz. Muhammed (s.a.v.), vefatından altı ay kadar önce, 631 yılı Ramazan ayında tuttuğu son farz oruçlarından sonra bu dünyaya veda vaktinin yaklaştığını düşünmeye ve hissetmeye başlamıştı. Oğlu İbrahim'in vefatından itibaren de veda niteliği taşıyan ziyaretlerde bulundu, tutum ve davranışlar sergiledi. Hayatında iz bırakan mekanlar ile vefat etmiş yakınlarını ve arkadaşlarını kabirlerinde ziyaret ederek; yaşayan ashabıyla da Hac amaçlı Mekke'de bir araya gelerek vedalaştı.

Kısacası ömrünün son günlerinde de bütün müslümanlara, bu kez vedaya dair örnek olmayı sürdürdü. İşte biz de, insanlık âlemine rahmet, rehber, önder ve en güzel örnek olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (s.a.v.) son günlerindeki veda niteliği taşıyan tutum ve davranışlarını, kaynak eserlerde yer alan bilgiler çerçevesinde kısmen kurgulayıp hikâyeleştirerek roman tadında aktarmaya çalıştık.”

MEHMET ALİ İNAN KİMDİR?

1978 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ereğli’de tamamlayan İnan, 2001 yılında Selçuk Üniversitesi (Necmettin Erbakan) İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, ‘Hz. Peygamber’in Son Üç Ayı’ adlı tezi ile tamamladı.

2004-2005 yıllarında Konya Meram Belediyesi’nde Konevi Kültür Merkezi Genel Sanat Yönetmenliği ve Basın Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2006 yılında Diyarbakır’da başlayan öğretmenlik hayatına, 2008-2014 yıllarında Konya’da devam etti.

2014-2015 yıllarında Konya Ereğli İlçe Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürü olarak görev aldı.

2016 yılında tekrar MEB’e geçti. Halen Konya Selçuklu İMKB Ortaokulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

son-elcinin-vedasi.jpg

mehmet-ali-inan.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.