Konya'dan Mehmetçiğe destek sürüyor
Konya'dan Mehmetçiğe destek sürüyor
Zeytin Dalı Harekâtı’nın yapıldığı Afrin’de görev alan kahraman Mehmetçiklere verilmek üzere Tarihi Bedesten Kunduracılar Derneği tarafından Ayakkabı, Bere ve giyim malzemelerini Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerine teslim edildi. Dernek binasında düzenlenen teslim törenine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AFAD İl Müdürü Yıldızı Tosun, İl Jandarma Jomutanı Yardımcısı Yarbay Mustafa Koreş, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Atilla Şirin, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Selçuklu İlçe Baskanı Mustafa Hakan Özer, Tarihi Bedesten Kunduracılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
.jpg)
Zeytin Dalı Harekatı'nın bir milli mücadele hareketi olduğunu belirten Tarihi Bedesten Kunduracılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek, " Dernek olarak bir sosyal sorumluluk projesini daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Arakan, Suriye, Afrin ve ülkemiz içindeki ihtiyaç sahiplerine bugüne kadar 8300 çift ayakkabı gönderdik. Bu dağıtım organizasyonlarında AFAD'dan da gereken desteği almaktayız. Bu programımızla birlikte 100 çift ayakkabıyı ve çok sayıda malzemeyi göz bebeğimiz silahlı kuvvetlerimizin Afrin Zeytin Dalı operasyonunda düğüne giden kahraman Mehmetçiklerimize evine dönüşlerinde pırıl pırıl giymeleri için gönderiyor ve AFAD’a teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı. Ramazan ayına kadar 12 bin çift ayakkabıyı daha ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı düşündüklerini ifade eden Başkan Abdullah Dölek, “Sayın Cumhurbaşkanım, dün olduğu gibi bugün de sizin yanındayız ve size olan desteğimiz millet olarak hep devam edecektir. Zeytin Dalı operasyonuna katılan ve en son kahraman Mehmetçiğimiz evine dönene kadar ayakkabı yardımlarımızı 12 bine çıkarmayı planlıyoruz” dedi.
.jpg)
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun ise Zeytin dalı harekâtının başlaması ile birlikte hayırseverlerin operasyona büyük destekler verdiği ifade ederek, “ 20 Ocak 2018 tarihinde başlayan Zeytin Dalı Harekâtının başlaması ile birlikte Konya’mız tek yürek olarak Zeytindalı harekâtı için ne yapabiliriz demiştir. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz, STK’lar, işadamlarımız ve Konyalı hemşerilerimiz bizler zeytindalı harekâtı için neler yapabiliriz diye AFAD’a, Kızılaya, kamu kurum ve kuruluşlara müracaat ederek gerek kendi imkânlarıyla gerek belediyeler ile Afrin’e Zeytindalı harekâtına tek yürek olmuştur. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, “ Gönül birliği içerisinde olmak ve aynı yolda birliğimizi göstermek üzere burada bugün hayır için daha da önemlisi aynı düşüncede aynı faaliyette beraber olduğumuzu göstermek adına bir araya gelmiş bulunmaktayız. Annelerimize, bacılarımıza teşekkür ediyorum. Ayakkabıcılarımıza teşekkür ediyorum. Konya aynı davada devletimizin ve milletimizin yanında. Ve gönül birliği içerisinde Afrin’deki kardeşlerimize selam göndermiş oluyoruz” dedi. Ferit Hepokur-Memleket
.jpg)
.jpg)