Konya'da yapay zeka çalışmaları hızlandı! Endüstriyel katma değere dönüşecek

Konya'da yapay zeka çalışmaları hızlandı! Endüstriyel katma değere dönüşecek

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışmalarına başlanğını açıklayan Rektör Özçelik, “Yapay zeka alanında endüstriyel katma değere dönüşecek projeler hedefliyoruz” dedi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışmalarına başladı. KTÜN, yapay zeka alanında ulusal, teknolojik ve bilimsel gelişime katkı sağlamak için araştırma, inceleme, geliştirme ve uygulama yaparak ihtiyaçlara yönelik proje üretecek. 

Toplumsal ihtiyaçların belirlenmek ve araştırmacıların bu ihtiyaçlara yönelik çözüm üretecek proje ve tezlerine katkı sağlamak için altyapı ve araştırma desteği vermek, üniversiteler ve sanayi kuruluşları ile iş birlikleri oluşturmak, disiplinler arası çalışmaları koordine etmeye yönelik faaliyet yürütmek amacıyla kurulan merkez ilk toplantısını gerçekleştirildi. Toplantıya Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sait Ali Uymaz, yönetim kurulu ve danışma kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Yapay zeka çağımıza damgasını vuran ve her alanda kendisini gösteren eşsiz bir teknolojidir. Gelişimin öncüsü olarak, biz de, çağın yeniliklerini takip eden çalışma ve projelerimizle, bu teknolojinin içerisinde üreten bir üniversiteyiz. Merkezimiz, yapay zeka araştırmalarının özellikle öğretim üyelerimizin içerisinde yer aldığı girişimlerle endüstriyel katma değere ulaşması için gerekli çalışmaların yapılacağı bir üs olacaktır. Danışma ve yönetim kurulunda da birbirinden değerli hocalarımız ve sektör temsilcilerimiz var. İnanıyorum ki merkez çalışmalarımızın somut çıktılarını önümüzdeki yıllarda göreceğiz.” diye konuştu.

Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sait Ali Uymaz ise merkezin amaçları, kuruluş çalışmaları, öncelikli alanlar, çalışma grupları ve laboratuvar altyapıları hakkında bilgilendirdi. Merkez Müdürü Uymaz ayrıca ikili işbirliklerinin kurulabilmesi ve ortak yürütülebilecek çalışma konularının belirlenebilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, İnnoPark, İl Sağlık Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Bilim Merkezi, Ar-Ge merkezine sahip firmalar ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini, TUBİTAK’a proje başvurularında bulunduklarını ve çalışma gruplarını oluşturma faaliyetlerinin devam ettiğini ifade etti.

Yapay zeka araştırmaları üzerine Ar-Ge, kurum işbirlikleri ve laboratuvar altyapı çalışmalarına hız veren merkezin Yönetim Kurulu’nda Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sait Ali Uymaz, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ersin Kaya, Prof. Dr. Gülay Tezel, Doç. Dr. Akif Durdu, Doç. Dr. Ömer Kaan Baykan, Danışma Kurulunda ise InnoPark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, Enelsis Endüstriyel Elektronik Sistemler Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Arslan, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Elfatek Elektronik Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Süleyman Canan ve Bera Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ulvi Bezirci yer alıyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.