Konya'da kıyı kuşlarının salgın ve mutasyon oluşturma riski araştırılıyor

Konya'da kıyı kuşlarının salgın ve mutasyon oluşturma riski araştırılıyor

9 Eylül Üniversitesi İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü Biyotıp ve Sağlık Teknolojileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Koçer ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Ornitolog Onmuş kıyı kuşlarının salgın oluşturma riskini araştırmak için Konya'ya geldi

Konya'da kıyı kuşlarının salgın oluşturma risklerinin tespiti için arazide araştırma çalışmaları başlatıldı.

9 Eylül Üniversitesi, İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü Biyotıp ve Sağlık Teknolojileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Zeynep Ahsen Koçer ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Ornitolog Doç. Dr. Ortaç Onmuş, "kıyı kuşlarında bulunan influenza virüslerinin salgın oluşturma risklerinin moleküler açıdan değerlendirilmesi" konulu proje çerçevesinde Konya'ya geldi.

Konya'da, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü Konya Merkez Şefliği ekiplerinin de iştirak etmesiyle sahada yürütülen arazi çalışmaları başladı. Yapılacak araştırma ile göçmen kuşlarda bulunan influenza virüslerinin uğradığı mutasyonlar ve bunların insan üzerindeki etkileri ortaya konulacak. Yürütülen bu çalışma ile olası mutasyonların belirleneceği, gerçekleşmesi muhtemel salgınların ise bu çerçevede önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Konya'da kıyı kuşlarının salgın ve mutasyon oluşturma riski araştırılıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.