Konya’da akıllılar türedi! Aileye yok öğrenciye var

Konya’da akıllılar türedi! Aileye yok öğrenciye var

Konya’da sancılı günler sürüyor. Asrın felaketi sonrası fırsatçılık yapan birçok mülk sahibi şimdi de öğrencileri hedef tahtasına koymuş durumda. Aileye kiraya vermediği mülkünü öğrenciye vermek isteyen mülk sahipleri daha çok kazanma derdinde.

Öğrenci kenti haline gelen Konya’da mülk sahiplerinin kiraları artırma gerekçeleri bitmek bilmedi. Hal böyle olunca öğrenciler için de start verilen sezon sancılı başladı.

KONYA: BİR ZAMANLARIN EN UCUZ KENTİ

Bir zamanlar Türkiye’nin en ucuz kenti unvanını elinde bulunduran Konya’da kiralar adeta uçmuş durumda.

MÜLK SAHİPLERİ DEPREMZEDELERİ FIRSAT BİLDİ

Son yaşanan deprem sonrası zaten artmış olan kiralar ilgi nedeniyle rekor seviyeleri gördü. Depremzedelerin en güvendiği şehirlerden biri olan Konya’da Mart ayında kiralık konut sayısı 170-180 rakamlarına kadar düşmüştü.

DEMOGRAFİ DEĞİŞTİ

160 ila 170 bin konutun kiralandığı Konya’da TOKİ konutlarının teslim edilmesiyle birlikte barınma sorunu geçici olarak aşılmış oldu. Bu anlamda kentte vatandaşlar alışkın oldukları mahallelerinden ayrılmış oldu.

konya-kiralik-konut-fahis-fiyat.jpg

ÖĞRENCİ GELİR KAPISI OLDU

Konya’da özellikle üniversite kampüslerine yakın konumdaki konutlar mülk sahipleri tarafından öğrenciye rezerve bir şekilde bekliyor. Aileye konutunu kiraya vermek istemeyen mülk sahipleri bir konutu birden fazla öğrenciye daha yüksek rakama kiraya verebiliyor. Aileye 10-13 bin lira bandında evini vermek istemeyen mülk sahipleri öğrencilerden 20 bin liradan fazla ücret istiyor.

konya-bodrum-kat-kiralik.jpg

YASA SEZONA YETİŞMEDİ

Hükümetin günlük kiralık dairelerde uygulamak için harekete geçtiği “Belge zorunluluğu” uygulaması henüz mecliste görüşülmedi. Kanunu çıkmasıyla birlikte verilecek cezaların kiralara etki etmesi de olası görünüyor. Bir anlamda işletmeye dönüşecek konutlar ailelerin emrine amade konuma geçmiş olacak.

konya-bodrum-kat-kiralik-daire-ornegi.jpg

KONYA’DA ÖĞRENCİYE KİRALIK DAİRELERDE SON DURUM

Konya’da tek oda için istenen kira ücreti 6 bin lirayla 10 bin lira arasında değişiyor. Mülkünü aileye vermek istemeyen ve daha çok kazanmak isteyen mülk sahipleri ise 3+1 konutlarına 21 bin lira kira istiyor.

konya-kiralik-konut-fahis-fiyat-2.jpg

KÜMESTEN BOZMA YERLER VAR

Konya’da utandıran görüntüler de var. Bazı mülk sahipleri konutlarının kullanmadıkları ve kendilerinin oturmak istemedikleri bodrum katları ve çatı katlarını kiraya vermek istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.