Konya Teknik’ten 14 İsim Dünyanın En Etkilileri Arasında
Konya Teknik Üniversitesi'nden 14 akademisyen, Elsevier ve Scopus iş birliğiyle hazırlanan dünyanın en etkili bilim insanları listesine girmeyi başardı.
Dünyanın en prestijli akademik veri tabanlarından Elsevier ve Scopus iş birliğiyle hazırlanan "Standartlaştırılmış Atıf Göstergelerine Göre Dünya Bilim İnsanları" listesinin Ağustos 2026 güncellemesi yayımlandı. Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), uluslararası araştırmacıların bilimsel üretkenlik ve atıf performanslarının değerlendirildiği prestijli listeye 14 akademisyeniyle girmeyi başardı.
Kariyer Boyu Başarıda Zirvedeler
Araştırmacıların tüm akademik kariyerleri boyunca sundukları katkıların değerlendirildiği "Kariyer Boyu Bilimsel Etki" kategorisinde KTÜN’den 9 bilim insanı listelendi.
Prof. Dr. Mustafa Servet Kıran, bileşik bilimsel etki sıralamasında dünya genelinde 119 bin 419’uncu sıraya yerleşerek üniversitenin bu alandaki en üst sıradaki temsilcisi oldu. Prof. Dr. Erol Pehlivan ise öz atıflar hariç 6 bin 552 atıf ve 41 h-indeksi değeriyle öne çıkan bir diğer isim oldu.
Bu kategoride başarı gösteren diğer akademisyenler ise Prof. Dr. Harun Uğuz, Prof. Dr. Mehmet Emin Argun, Prof. Dr. Musa Hakan Arslan, Prof. Dr. Mevlüt Uyan, Prof. Dr. Türkan Altun, Prof. Dr. Salih Aydoğan ve Doç. Dr. İsmail İnce olarak sıralandı.
2025 Yılı Atıflarında 3 İsim İlk 100 Binde
Bilim insanlarının sadece 2025 yılı performanslarının esas alındığı "Yıllık Bilimsel Etki" sıralamasında ise KTÜN’den 10 akademisyen başarı yakaladı.
Doç. Dr. Muhammet Fatih Aslan, dünya genelinde 39 bin 944’üncü sıraya yerleşerek kategorisinde üniversitenin zirvesine oturdu. İlk 100 binlik dilime girmeyi başaran diğer isimler ise 51 bin 78’inci sırayla Prof. Dr. Mustafa Servet Kıran ve 76 bin 953’üncü sırayla Prof. Dr. Musa Hakan Arslan oldu.
Yıllık etki listesinde ayrıca Prof. Dr. Şerife Parlayıcı, Prof. Dr. Mevlüt Uyan, Doç. Dr. Fatih Sarı, Doç. Dr. İsmail İnce, Prof. Dr. Süheyla Kocaman, Prof. Dr. Salih Aydoğan ve Doç. Dr. Arif Emre Dursun yer aldı. Üniversitenin 5 akademisyeni ise her iki kategoride birden listede bulunma başarısı gösterdi.