Konya Teknik Üniversitesi 'Mezun Söyleşileri'nde Prof. Öztürk tecrübelerini paylaştı

Konya Teknik Üniversitesi 'Mezun Söyleşileri'nde Prof. Öztürk tecrübelerini paylaştı

Konya Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ‘Mezun Söyleşi’lerinin ilkinde TUSAŞ- Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Ar-Ge ve Prototip Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, tecrübelerini paylaştı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ‘Mezun Söyleşi’lerinin ilki Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik ile Makine Mühendisliği 1992 mezunumuz; TUSAŞ- Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Ar-Ge ve Prototip Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk’ün katılımıyla gerçekleşti.

Çevrimiçi olarak Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Selma Düzyol moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Teknik Üniversitesinin kuruluş itibariyle yeni bir üniversite olmakla birlikte temeli 1970 yılında atılan Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisine dayanan köklü bir alt yapıya sahip olduğunu ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin de 1970 yılından bu yana binlerce mezun verdiğini ifade etti. Rektör Özçelik,“ Üniversitemiz sürdürülebilir ve yenilikçi araştırmalarla bilim ve teknolojiyi üreten; toplumun kalkınması ve refahı için insan ve çevre odaklı çözümler sunan; alanlarında öncü araştırma faaliyetleri yürüten bir üniversitedir. Öğrenci odaklı yaklaşımımızla geleceğin mühendis, mimar, şehir bölge plancıları ve teknikerlerini yetiştirirken onların mesleki anlamda tam donamımla yetişmesi ve özgüvenli bireyler olabilmeleri için büyük gayret göstermekteyiz. Konya Teknik Üniversitesi olarak mezunlarımızın gerek kendi aralarında gerekse üniversitemizle iletişim halinde olmalarını ve bu bağın kopmamasını oldukça önemsiyoruz. Bugünkü etkinliği sizlerle buluşturan Kariyer Merkezimize gayretlerinden dolayı teşekkür etmek isterim. Bir seri halinde gerçekleşecek bu etkinlikle de üniversitemizden mezun olan ve önemli kurum ve kuruluşlarda üst düzey yetkili olarak görev yapan mezunlarımız, iş hayatına atılma ve üniversitemizden edindikleri bilgi ve birikimlerini iş hayatında kullanma noktasında sizlere tecrübelerini aktaracaklardır. İnanıyorum siz kıymetli öğrencilerimizin kariyer yolculuklarına oldukça fayda sağlayacaktır. Mezun söyleşilerimizde bizleri yalnız bırakmayan Makine Mühendisliği Bölümü mezunumuz ve şuan TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Ar-ge ve Prototip Genel Müdür Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Fahrettin Öztürk’e teşekkür ediyorum” dedi.

Söyleşinin konuğu TUSAŞ- Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Ar-Ge ve Prototip Genel Müdür Yardımcısı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, eğitim hayatı, akademik kariyeri ve tecrübelerini paylaştı. Öztürk, öğrencilere kariyer planlama konusunda tavsiyelerde bulunan Öztürk, “Mezunu olduğum fakültenin davetli konuşmacısı olmak gurur verici. Mühendislik fakültesinin öğrencisi olarak gerçekten kaliteli eğitim aldığımı düşünüyorum. Bizi dinleyen öğrencilerin de okulda aldıkları eğitim dışında kendilerini geliştirecek her fırsatı değerlendirmelerini, okul dışı eğitim faaliyetleri ile kendileri donanımlı bir şekilde yetiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çağımız artık her türlü bilgiyle donanımlı olmayı gerektiriyor. Çünkü standart bir mezun olmak dışında sizi diğerlerinden farklı kılıp bir adım öteye taşıyacak özelliklere sahip olmalısınız. Sürekli öğrenmeye devam etmelisiniz. Dil eğitimine önem verin. Farklı dilleri öğrenmek çok önemli. Bu anlamda kendinizi yetiştirmelisiniz” dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve Youtube üzerinden canlı olarak takip edilen etkinlik, öğrencilerden gelen sorularla son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.