Kayseri’de Ormanlık Alanlara Giriş ve Ateş Yakmak Yasaklandı

Kayseri’de Ormanlık Alanlara Giriş ve Ateş Yakmak Yasaklandı

Kayseri Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu’nun kararıyla 18 Temmuz - 31 Ekim 2025 tarihleri arasında ormanlara giriş yasaklandı. Bazı alanlara ise sınırlı ziyaret izni verilirken ateş yakmak tamamen yasaklandı.

Kayseri Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 18 Temmuz - 31 Ekim 2025 tarihleri arasında ormanlık alanlara giriş ve çıkışları yasakladı. Alınan karar doğrultusunda vatandaşların ormanlarda bulunması, piknik yapması ve araçla giriş yapması geçici süreyle durduruldu.

Bazı Doğal Alanlara Sınırlı Ziyaret Serbest

Komisyon kararıyla, Yahyalı ilçesinde yer alan Kapuzbaşı Mahallesi Milli Parklar kamp ve piknik alanı, Göksu Şelalesi, Yeşilköy Şelalesi ve Derebağ Şelalesi gibi turistik ve doğal alanlara gündüz saatlerinde ziyaret izni verildi. Ancak bu bölgelerde saat 20.00 ile 09.00 arasında ateş yakmak kesinlikle yasaklandı.

Mangal ve Semavere de Sınırlama

Ruhsatlı işletmeler haricindeki tüm özel arazilerde de ateşli faaliyetlere kısıtlama getirildi. Bu kapsamda, mangal ve semaver gibi açık ateş içeren uygulamalara izin verilmeyecek.

Spor Faaliyetlerine de Kısıtlama

Ayrıca, yasaklı alanlar dışında kalan bölgelerde de piknik, kamp, sportif faaliyetler ve motorlu araç girişleri yasaklandı. Alınan kararların yangın riskini en aza indirmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.