Konya Büyükşehir, Selçuklu ve KOSKİ belediye işçileri maaş zammında anlaştı! Diğer ilçelerde görüşmeler sürüyor

Konya Büyükşehir, Selçuklu ve KOSKİ belediye işçileri maaş zammında anlaştı! Diğer ilçelerde görüşmeler sürüyor

Hak-İş’e bağlı Hizmet İş sendikası ile Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ ve Selçuklu Belediyesi arasında yürütülen görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı. Buna göre ikramiyeler ve bayramlar dahil olmak üzere ortalama aylık 8 bin 670 lira oldu

Konya’da merakla beklenen belediye işçilerinin maaş zamları konusu çözüme kavuşturuluyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ ve Selçuklu Belediyesi Hizmet-İş Sendikası ile maaş zammında anlaştı! Karatay, Meram ve diğer ilçe belediyeleriyle görüşmeler sonlanmak üzere.

Hak-İş’e bağlı Hizmet İş sendikası ile Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ ve Selçuklu Belediyesi arasında yürütülen görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı.

Memleket’e konuşan Hizmet-İş Sendikası Konya 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Keçeci, Konya Büyükşehir, KOSKİ ve Selçuklu belediyeleriyle anlaşmaları yaparak, sözleşmeleri imzaladıklarını belirterek, “Sırada Karatay, Meram ve diğer ilçe belediyelerimiz var. Anlaşmaya yakınız görüşmelerimiz devam ediyor” açıklamasında bulundu.

İKRAMİYELERİ ÇIKTIĞINDA MAAŞ 8 BİN LİRA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye işçileri arasında sevinçle karşılanan anlaşmayla ilgili, “Toplu sözleşme için çalışmalar sona geldi. Böylece en alt kademede maaş alan arkadaşımız ikramiyeler ve bayramlar dahil olmak üzere ortalama aylık 8 bin 670 TL, bayram ikramiyeleri çıktığında da 8 bin TL ücret elde edecek. Diğer kademelerde de bu oranda artışlar gerçekleştirilmiş oldu. Elimizdeki tüm imkanları sizler için kullanmaya gayret ettik. Aldığınız maaşları iyi günlerde ve ailenize birlikte kullanmanızı temenni ediyorum. Hep birlikte inşallah Konya’mıza güzel hizmetler edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SELÇUKLU^'DA EN DÜŞÜK MAAŞ 8 BİN 670 LİRA

Selçuklu Belediyesi’nde de işçileri sevindiren anlaşmaya Başkan Ahmet Pekyatırmacı son noktayı koydu. Selçuklu ilçesinde de en düşük maaş 8 bin 670 liraya yükseldi.

Karatay, Meram ve diğer ilçe belediyelerinin de kısa zamanda işçi maaşlarındaki artışla ilgili anlaşmaya varması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.