Konya Antalya yolunda tipi! Bazı araçlar Seydişehir'den öteye geçemiyor

Konya Antalya yolunda tipi! Bazı araçlar Seydişehir'den öteye geçemiyor

Konya'da etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Antalya yolunda trafik aksıyor. Alacabel mevkiinde çok sayıda araç yolda kalırken ekipler çekici türü araçların Seydişehir'den ileriye geçişine izin vermiyor

Konya'da akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle, Konya-Antalya Karayolunda trafik yine sıkıntılı. Ekipler çekici türü araçların Seydişehir'den ileriye geçişine izin vermiyor.

Alacabel'de çok sayıda araç yolda kaldı

Seydişehir'de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı ve tipi, Konya Antalya Karayolunun özellikle bin 825 rakımlı Alacabel mevkiinde birçok aracın yolda kalmasına neden oldu. Kar nedeni ile bir süre trafiğe kapatılan yolda karayolları ekipleri tarafından yapılan küreme ve tuzlama çalışması sonrası kalan araçlar kurtarılarak karayolu yeniden araç trafiğine açılırken, jandarma ve bölge trafik ekipleri Seydişehir Marangozlar Kavşağında yaptıkları uygulama ile küçük araçların kar lastiği ve zincirle geçişine izin verirken, çekici türü araçlar ise bekletiliyor.

"Otobüslere dahi yolu kapattılar"

Kayseri'den Antalya'ya sebze yüklemek üzere tırı ile yola çıkan Musa Kaçar, akşam saatlerinden beri beklediğini belirterek, "Akşam otobüslere dahi yolu kapattılar, yukarıda yoğun kar yağışı var. Yol şu anda tırlara kapalı" dedi.

Seydişehir'de okullar tatil edildi

Öte yandan Seydişehir ilçe merkezinde kar nedeni ile okullarda yüz yüze eğitime bir gün süre ile ara verildi.

te.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.