Konya Akşehir’de Gaziler Günü kutlandı

Konya Akşehir’de Gaziler Günü kutlandı

Konya'nın Akşehir ilçesinde Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde Gaziler Günü düzenlenen programlarla kutlandı.

Akşehir'deki tören Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Üsteğmen İsa Alpşahin, "Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden aziz ulusumuzun şehadet şerbetini içemeyen evlatları, hak ettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşımaktadır. Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı, Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Atatürk de Gazilik unvanıyla anılmaktan büyük bir gurur ve şeref duyduğunu ifade etmiştir" dedi.

Konuşmanın yapılmasının ardından tören son buldu. Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından törene katılan protokol, gaziler ve şehit yakınları Akşehir Şehitliği'ni ziyaret etti. Burada okunan Kur'an-ı Kerim ve duanın ardından tören sona erdi.

Törene; Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü, daire müdürleri, askeri erkan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.