KONESOB, Çanakkale yemek menüsü ikram etti

KONESOB, Çanakkale yemek menüsü ikram etti

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü münasebetiyle Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından anma programı düzenlendi

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü münasebetiyle Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından anma programı düzenlendi

Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü münasebetiyle KONESOB tarafından düzenlenen programa; Vali Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Milletvekilleri Orhan Erdem, Tahir Akyürek ve Ziya Altunyaldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, milletvekilleri, belediye başkan adaylarının yanı sıra oda mensupları  katıldı. Katılımcılara Çanakkale yemek menüsü (Buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek) ikram edildi ve tüm şehitler için dua edildi.

“KARDEŞLİK RUHUNDAN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Programda konuşan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “Şanlı tarihimiz boyunca kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini daima kıracağını ve namahremine uzanan hain ellere asla geçit vermeyeceğini defalarca kez kanıtlamış olan aziz milletimiz, 104 yıl önce Çanakkale’de de birbirine kenetlenerek sergilediği kardeşlik ruhu ve kazandığı şanlı zaferle bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha  göstermiştir. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin eşsiz bir zafer kazanarak tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirttiği bu ruh, günümüzde ve gelecekte de vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza ve kardeşliğimize yönelik iç ve dış saldırılara karşı koymamızda bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi yine bugün de milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine alçakça plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. Tıpkı 104 yıl önce Çanakkale´de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç, iman ve kararlılığı karşısında çaresizliğe boğulmuştur. Kahramanlık destanı Çanakkale Savaşlarında, vatanı ve milleti uğruna canını hiçe sayarak savaşan kahraman ecdadımız, muharebe esnasında yokluk sebebiyle, ‘Yağlı Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı, Yarım Ekmek’ten oluşan menüyle idare etmiş, bütün imkânsızlıklara rağmen tüm dünyaya hayran bırakacak bir mücadele örneği sergilemiştir. Kahraman ecdadımızın sergilediği bu azim ve fedakârlığın hafızalarda canlı tutulması adına Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak biz de Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün yıl dönümünde yemek menümüzü, “Yağlı Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı, Yarım Ekmek” olarak belirledik. Ecdadımızın bedenini siper ederek bizlere emanet ettiği aziz vatanımızı sonsuza kadar yaşatmak için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi sonsuz, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

Ferit Hepokur-Memleket

konesopp--(1).jpg

konesopp--(2).jpg

Etiketler :