Koç: Yeterli sayıda bayan doktorumuz yok

Koç: Yeterli sayıda bayan doktorumuz yok

Konya'da Dr.Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yeterli sayıda bayan doktorun bulundurulmaması nedeniyle, birçok hastanın muayene ve tedavi için bu yüzden hastanelere başvurmadığı öğrenildi

Konu ile ilgili Memleket'e konuşan   Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, "bu sadece Konya'nın değil tüm Türkiye'nin sorunudur, ilgili hastanelere bayan doktor atamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Memleket'in sorularını yanıtlayan Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, 'Bayan Kadın Doğum uzmanlarının tüm Türkiye genelinde yetersiz olduğunu' ifade ederek "Konya Dr.Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde daha önceden bayan doktorlarımız mevcuttu. Şu anda istifa ederek özel hastanelerde çalışmaya başladılar. Elimizde bayan doktorumuz yetersiz ama biz, vatandaşlarımızın hassasiyetlerini biliyoruz ve önümüzdeki günlerde Konya Dr.Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde bayan doktor görevlendireceğiz. Bir de çok sayıda bayan doktoru haftanın üç günü ilçelerde görevlendiriyoruz. Konyalı hemşerilerimizin taşıdığı hassasiyeti biliyoruz. Biz de o hassasiyeti taşıyoruz ama doktor konusunda tamamını bayan doktor çalıştırma imkânımız yok. Neticede bu ülkede bin tane kadın doğumcu varsa bunun 600’ü erkektir." diye konuştu.

 M. Ali Elmacı-Memleket

Etiketler :