Kitapların dünyası

Âlem bir milletiz biz. Hiç yoktan tartışmalar yaratır, birbirimize gireriz. Son haftaların tartışma konusu da türban oldu. Bu meclis türbanı çözer mi bilmiyorum ama asıl kara çarşafı güzelim Türkçemize giydirdi. Son çıkan yasaların diline bir bakın, ne demek istediğimi anlarsınız. Neyse bunu dilcilerimiz tartışacaktır. Biz kitapların dünyasına dalalım.

Bir dergide editör olmak ya da sanatın bir kolu ile uğraşmak kimi kitaplara ulaşmayı da kolaylaştırıyor.

Eczacıbaşı her yıl bir konuda fotoğraf yarışması düzenler ve iyi fotoğraflardan iyi bir albüm oluşturur. 2006 ve 2007 yarışmalarına katılamamıştım. Doğal olarak son iki yılın albümü geçmemişti elime. Fotoğraf sanatçısı arkadaşım Ahmet Kuş’un önerisi ile Eczacıbaşı’nın kurumsal iletişim koordinatörü Efsel Balcı’ya yazdım. Sağolsun 2005 de gönderdiğim ama iletişim kopukluğu nedeniyle elime ulaşmayan dialarımla beraber son iki yılın albümlerini gönderdi. 2006 yılı albümünün konusu “Kahvehaneler” geçtiğimiz yılın konusu ise “Oyuncular”dı. Bu yılın konusu ise “Yolcular”… Yarışma 20 Haziran’da sona eriyor. Fotoğraf tutkunlarına duyurulur.

Bana ulaşan son albüm Erol Mollaibrahimoğlu’nun kurgu fotoğraflarından oluşan, Akhisar Belediyesinin bir kültür hizmeti olarak bastırdığı albüm oldu. Belediyelerin bu hizmetleri sanat dünyamıza büyük bir destek oluyor.

Sevim Yazar Çağrı dergisinin en eski yazarlarından biri. Geçtiğimiz hafta iki kitabını imzalayıp göndermiş. Yazarı tarafından imzalanmış kitaplar ayrı bir zenginlik katar kitaplığıma. “Gümüş Balıklarında Gözlerin” bir şiir kitabı. “Bir Bardak Limonata” ise öykü kitabı. Her iki kitabı da Karabük Kültür ve Sanat Derneği Tay Dergisi Yayınları yayınlamış. Tay Dergisi Karabük’te yayınlanan şirin, çok güzel yazı ve şiirlere yer veren bir dergi.

Ahmet G. Loras Çalı Dergisinde de sürekli öyküleri yayınlanan genç öykücülerimizden biri. İlk öyküleri de Çalı’da yayınlanmıştı. “Salyangoz Avcısı” öykücümüzün ikinci kitabı. Yazarımızın iki kitabı da Damar Yayınları arasında yayınlandı.

Halen Konya Anadolu Lisesinde edebiyat öğretmenliği yapan Raşit Keskin, benim çok değer verdiğim eğitimcilerimizden biri. Öğrencilerine okul kitaplarının dışında da çok değişik, çok zengin bir dünya olduğunu kavratmaya çalışır. Öğrencilerinin bol bol okumalarına önayak olur. Birikimlerini yazıya dökmelerini sağlar. Aksaray’ın bir köy okulunda çalışırken bile öğrencileriyle çok güzel dergiler yayınlamıştı. “Gemi” ve “Beşinci Mevsim” benim ilgiyle takıp ettiğim çok güzel dergilerdi.

Raşit Keskin eğitimciliğinin yanı sıra çok üretken bir yazar ve şair. Türkçe Dil Bilgisi ve Kompozisyon Bilgileri, Yeni Türkçe Sözlük, Deyimler ve Atasözleri Sözlüğü Çizgi Yayınları tarafından yayınlandı. Dil üzerine yazılarını Türkçesi Varken adıyla Tebeşir Yayınları yayınladı. Dilimize çok önem veren, dil üzerinde titizlikle duran bir yazarımız Raşit Keskin.

Raşit Keskin’in ilk şiir kitabı “Seni Beklerken” Çizgi yayınları arasında çıktı. Değerli şairimizle birlikte, şehrimizde yaşayan yazar, şair, araştırmacılarımıza sahip çıkarak ürünlerini yayınlayan yayıncılarımızı da kutlamak gerekir.

Değerli eğitimcimizin dizeleriyle noktalayalım sözü.

 

“Hasret yudumlarım hep damla damla

İçtikçe ölümü sevdiren zehir

Çağırsam hatıraları akşamla

Bir hayal içinde gözlerin gelir.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.