Kışanak ve Tuncel'in yargılandığı dava

Kışanak ve Tuncel'in yargılandığı dava

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılanmasına devam edildi- Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erte

MALATYA (AA) - Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında açılan ve Malatya Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verilen davanın dördüncü duruşması yapıldı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Tuncel ve Kışanak katılmadı.

Duruşmayı sanık yakınlarının yanı sıra HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve parti temsilcileri takip etti.

Duruşma Savcısı Muhittin Atlı, Kışanak ve Tuncel'in tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme Başkanı İzzettin Duman'ın, iddia makamının talebine karşılık söz verdiği sanık avukatları, taleplerini dile getirdi.

Kararını açıklamak için bir süre duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, Kışanak ve Tuncel'in tutukluluğunun devamına karar vererek, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 3 Kasım'a erteledi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, davanın Malatya'da görülmesine hala anlam veremediklerini söyledi.

Kışanak ve Tuncel'in mahkeme heyetinin huzurunda hazır bulundurulmamasına tepki gösteren Beştaş, şunları kaydetti:

"Yargılanan Gülten Kışanak ve Sebahat Tuncel şahsında milyonlarca yurttaştır. Gülten Kışanak, yüz binlerce oyla seçilen bir büyükşehir belediye eşbaşkanıdır, daha önce partinin iki dönem eş genel başkanlığını yürütmüş, iki dönem milletvekilliği yapmış bir bireydir. Sebahat Tuncel, 103 belediyesi olan DBP'nin eş genel başkanıdır, 6 milyon insanı temsil etmektedir. Burada millet tutukludur. Burada bir kişinin şahsında tutuklanan aslında Türkiye halkıdır."

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kışanak ve Tuncel hakkında açılan dava dosyası, güvenlik gerekçesiyle nakli konusunda Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmiş, talebi değerlendiren Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermişti.

- İddianameden

İddianamede, Kışanak hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", 41 kez "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak" suçlarından 57 yıl 6 aydan 230 yıl 6 aya kadar, Tuncel hakkında da "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve 16 kez "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 23 yıl 6 aydan 95 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :