Kırmızı kabuklu Antep fıstığına TSE standardı

Kırmızı kabuklu Antep fıstığına TSE standardı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) öncülüğünde Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü ve sektör temsilcileri...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) öncülüğünde Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü ve sektör temsilcileri iş birliğiyle yürütülen çalışmalar sonucu, kırmızı kabuklu Antep fıstığı TSE standardına kavuştu.

GTB'den yapılan açıklamaya göre, borsa tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, kırmızı kabuklu Antep fıstığı için TSE standardı hazırlanarak, "TS 13693" kodu ile uygulamaya konuldu.

TSE tarafından kırmızı kabuklu Antep fıstığı standart çalışmalarına raportör olarak atanan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, TSE standardının iki yıl süren titiz çalışmalar ve araştırmalar sonucu belirlendiğini ifade etti.

Gaziantep’le özdeşleşen ve bölge ekonomisi açısından hayati önem taşıyan kırmızı kabuklu Antep fıstığının, TSE standardı ile kalitesinin koruma altına alındığını belirten Bayram, şunları kaydetti:

"Kabuklu ve iç Antep fıstığında daha önceden belirlenmiş standart çalışmaları bulunmaktaydı. Fakat kırmızı kabuklu Antep fıstığına yönelik bu konuda bir TSE standardı bulunmuyordu. Paydaş kurumlarımızla yaptığımız uzun çalışmalar ve incelemeler neticesinde kırmızı kabuklu Antep fıstığının TSE standardı çeşitli özellikleri göz önüne alınarak oluşturuldu. Sektörün gelişimine katkı sunacağına inandığımız kırmızı kabuklu Antep fıstığı, TSE standardı TS 13693 koduyla mart ayında yayınlanarak uygulama girdi."

Bayram, yapılan çalışmalar sırasında iç ve kabuklu Antep fıstığı TSE standartlarının da tekrar incelenerek üzerinde gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Kırmızı kabuklu Antep fıstığına TSE standardı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler