Kırkpınar'a "sosyal" tanıtım

Kırkpınar'a "sosyal" tanıtım

"Yenilikçi girişimler ile büyüyen festivaller" projesi kapsamında Kırkpınar'ın etkin tanıtımı için yurt içi ve yurt dışında çalışmalar yapılacak

EDİRNE (AA) - Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneğinin yürüttüğü "Yenilikçi girişimler ile büyüyen festivaller" Avrupa Birliği projesi kapsamında, 2 sosyal medya fenomeni 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tanıtımını yapacak.

Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği, Bulgaristan'ın Tunca Belediyesi ortaklığıyla "Yenilikçi girişimler ile büyüyen festivaller" projesini hayata geçirdi.

Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Genel Sekreteri Mübeccet Güzey, gazetecilere yaptığı açıklamada, hedeflerinin Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde tanıtmak olduğunu söyledi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin dünyanın en önemli etkinliklerinden olduğunu vurgulayan Güzey, farklı tanıtım yöntemleriyle Kırkpınar'ı geniş kitlelere duyurmak için çalıştıklarını belirtti.

Gelişen dünyada sosyal medyanın önemli hale geldiğini ve etkin tanıtım amaçladıklarını aktaran Güzey, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu projemiz çerçevesinde Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali gerçekleştiği tarihlerde festival etkinlikleri canlı olarak Bulgaristan'ın Yambol ilinde dev ekranlarda oradaki insanlara aktarılacak. Ayrıca buradan götüreceğimiz pehlivanlar, ağalar, cazgırlar, yağcılar, davulcu ve zurnacılardan oluşan bir ekip ile orada yağlı güreşler canlandırılacak ve oradaki insanlara tam anlamıyla yağlı güreşlerin heyecanı yaşatılacak. Ayrıca festivalimizin sosyal medya üzerinden daha geniş kitlelere ulaşmasının sağlanması için 656. Kırkpınar Festivali süresince 2 sosyal medya fenomeni Edirne’ye davet edilerek 3 gün boyunca kendi sosyal medya hesapları üzerinden Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinin tanıtımını yapacaklar."

Güzey, Kırkpınar Yağlı Güreşlerini kültür turizminin ögesi olarak öne çıkarmayı ve Kırkpınar'ın gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması içinde çalıştıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :