Kentpar’da yenilikler devam ediyor

Kentpar’da yenilikler devam ediyor

Kentpar Otomotiv, TSE Konya Bölge Koordinatörlüğü tarafından verilen ISO 45001 İş sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası alan ilk Kuruluş oldu.

Kentpar Otomotiv, TSE Konya Bölge Koordinatörlüğü tarafından verilen ISO 45001 İş sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası alan ilk Kuruluş oldu. Aynı zamanda ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası alarak, Çevreye Duyarlı duruşunu da tescil ettirdi.

Kentpar’a Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) tarafından 2 yeni belge verildi. TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi belgesi ile TS ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi Belgelendirme Tetkiklerinden başarılı bir şekilde geçen Kentpar’a TSE Konya Bölge Koordinatörlüğü tarafından belgeleri düzenlenen tören ile takdim edildi. Düzenlenen Belge verme törenine Kentpar Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Kütük, Teknik Koordinasyon Yöneticisi Şükrü Kütük, TSE Konya Koordinatörü Mehmet Yıldırım, Kentpar Otomotiv Kalite Yöneticisi Kadir Girgenç, Yönetim Temsilcisi Ece Özlü ve Yöneticiler katıldı.

kentpar’da-yenilikler--(1).jpg

KÜTÜK BİLGİ VERDİ

Kentpar Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Kütük,   sektörün öncü ve ihracatçı kuruluşlarından olmanın getirdiği sorumluluk bilinci ile Çevre Yönetim Sistemini kurmanın ve yürütmenin alt yapı çalışmalarına Büsan’da ki Eski Fabrikalarında başladıklarını, 4. OSB bölgesinde yaptırdıkları Yeni Fabrikanın tüm aşamalarında çevreye duyarlı yaklaşım ile üretim yaptıklarını iletti. Kütük, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi'nin toprağa, çevreye, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan, risk analizleri tabanında kurulan bir yönetim modeli olduğunu belirtti. Kütük, ayrıca Sıfır Atık hareketine katılarak, Sıfır Atık projesine uygun; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımını destekleyerek, Atık Yönetimi yaptıklarını iletti.

kentpar’da-yenilikler--(2).jpg

“EKİP ANLAYIŞI İLE ÜRETİM YAPIYORUZ”

Alparslan Kütük, İş Sağlığı ve Güvenliği sistemi çalışmalarına ise kuruluşta OHSAS olarak başlandığını, yeni Standarttın 2018 yılında çıkması ile yeni yürürlüğe giren Yönetim Sistemini almaya karar verdiklerini ve Bölgesinde 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemini almaya hak kazanan ilk kuruluş olmamın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Kentpar için İş Sağlığı ve Güvenliğinin başta çalışanlar olmak üzere, ziyaretçiler, tedarikçiler ve tüm paydaşlar için daha etkin ve sürekli iyileştirerek sağlanmasının birinci öncelikli olduğunu  ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Kütük, çalışanlarına önem verip, onların katkı ve katılımlarını sağlayarak, iyi bir ekip anlayışı içerisinde üretim yapmaya çalıştıklarını, bu çalışmalarda daimi hedeflerinin sıfır iş kazası ve sıfır meslek hastalığı olduğunu ilerek; “Çevre ve  İş Sağlığı ve Güvenliğine büyük önem veren Kentpar ailesi , bu konularda sadece kendi bünyesinde değil toplumsal açıdan görev edinmiş örnek bir kuruluştur” dedi.

Etiketler :