Kaylule Yapın Zinde Kalın

Kaylule Yapın Zinde Kalın

Öğle saatlerinde yapılan kısa bir uyku, zihinsel ve fiziksel performansı artırıyor.

Kaylule nedir?

Kaylule, Arapça kökenli bir kelimedir ve "öğle uykusu" anlamına gelir. Genellikle öğle sıcağının en yoğun olduğu saatlerde, 12:00 ile 14:00 arasında yapılır. Kaylule, Akdeniz ülkelerinde yaygın bir uygulamadır. Türkiye, Yunanistan, İtalya, İspanya, Portekiz ve Fas gibi ülkelerde kaylule yapmak oldukça yaygındır.

Kaylule nasıl yapılır?

Kaylule genellikle 20-30 dakika arasında sürer. Bu süre, kişinin ihtiyaçlarına göre değişebilir. Kaylule yaparken, mümkün olduğunca karanlık ve sessiz bir ortamda uyumak gerekir. Kaylule, derin bir uyku değildir. Genellikle hafif bir uyku veya yarı uyku hali olarak tanımlanır.

Kaylulenin faydaları

Kaylulenin birçok faydası olduğu bilinmektedir. Kaylule, zihinsel ve fiziksel performansı artırır. Yorgunluğu azaltır, dikkati ve odaklanmayı güçlendirir, hafızayı geliştirir ve stresi azaltır. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kalp sağlığını korumaya yardımcı olduğu da bilinmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.