"Kavgada bir yumruğumuz eksildi ama mücadelemiz devam ediyor"

"Kavgada bir yumruğumuz eksildi ama mücadelemiz devam ediyor"

Muhammed Ali'nin ABD'deki cenaze törenine katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Turan:- "Belki bu kavgada bir yumruğumuz eksildi ama binlercesi doğuyor ve mücadelemiz devam ediyor. Muhammed Ali, kıyamete kadar devam edecek mücadelenin önemli aktörlerinde

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - Muhammed Ali'nin ABD'deki cenaze törenine katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Belki bu kavgada bir yumruğumuz eksildi ama binlercesi doğuyor ve mücadelemiz devam ediyor. Muhammed Ali, kıyamete kadar devam edecek mücadelenin önemli aktörlerinden biriydi." dedi.

Turan, "Muhammed Ali'nin cenaze töreni ve sonrasında yaşananlar" hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Muhammed Ali'nin cenaze töreninde bulunmak nasıl bir duyguydu, neler hissettiniz?" sorusu üzerine Turan, törende çok duygulandığını bildirdi.

Cenaze törenine gideceği belli olmadan önce, orada bulunmanın içinden geçtiğini, hatta bazı arkadaşlarına cenazeye birlikte gitme teklifi yaptığını belirten Turan, "Cumhurbaşkanımızın gideceği belli olmadan önce de 'keşke o cenazede bulunsam, tabuta el vuranlardan olsam' demiştim. Bu da gerçekleşti, dua böyle bir şey. Ben bunları düşünürken, sağolsunlar Sayın Cumhurbaşkanımız bizim de katılmamızı uygun görmüşler." ifadesini kullandı.

AK Parti'li Turan, Muhammed Ali'nin tabutunun arabadan indirilmesinden namazın kılındığı yere götürülmesine kadar tabutun yanında olduğuna değinerek, "Bu konudaki tartışmaların şahsıma indirgenerek yapılması beni üzmüştür; bu, benim misyonumu da yakışmaz." dedi.

- "Cenazede bulunan tek liderdir"

Cenaze törenine, çok sayıda devlet yetkilisinin yanı sıra kendisinin de katılması imkanını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Turan, şöyle devam etti:

"Bizi götürdü, sağolsun, kendisine sonsuz minnettarım. Dünya Müslümanlarını, İslam dünyasındaki 1,5 milyar kişiyi cenazede temsil eden ve orada bulunan tek liderdir. Orada Cumhurbaşkanımızla birlikte bulunmak bana şeref vermiştir."

Turan, Muhammed Ali'nin sadece boksör kimliğinin olmadığını, dünya mazlumları ve ezilenleri adına, zulme ve kibre attığı "demir yumrukların" İslam dünyasının gönlünde taht kurduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Malcolm X'in arkadaşıdır; haksızlığa karşı mücadele vermiş, Firavun'un karşısındaki Musa gibidir. Bu kimliği bizim için önemlidir. Bu kimliğin bugün İslam dünyasındaki en önemli aktör olan, İslam dünyasının umudu, Türkiye'nin gözbebeği, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan cenazeye gitmiştir. Bu dünyadan binlerce boksör, sanat ve edebiyat adamı ahirete gitmiştir ama hepsinin cenazesine gidilmemiştir.

Muhammed Ali'nin hayatta iken dünyaya verdiği mesajlar önemlidir. Muhammed Ali, Vietnam'a savaşa gönderilmek istendiği zaman, madalyalarını ve ödüllerini terk etmek pahasına, 'benim Vietnamlılarla bir meselem yok' diyerek gitmemiştir, hatta bunun uğruna cezaevine girmiştir. 'Bizi cezaevine atsanız ne olur, biz zaten 400 yıldır hapisteyiz' diyen Muhammed Ali'nin, bugün yeryüzündeki siyasal temsilcisi Recep Tayyip Erdoğan'dır."

- "Yerli 'haçlıların' yaptığı tartışmalar"

Hasan Turan, "Cumhurbaşkanı'nın tabutun üstüne Kabe örtüsünü koymak istediği ancak izin verilmediği, konuşma yapmasına müsaada edilmediği ve bu yüzden ABD'den erken döndüğü yolunda spekülasyonlar, yorumlar yapıldığının" hatırlatılması üzerine, şunları anlattı:

"Bu yorumların, iddiaların hepsi; kibre, zulme ve sömürgeye karşı durmuş Muhammed Ali'nin cenazesine katılan, İslam dünyasına umut veren, rol model olan Tayyip Erdoğan'ın, o cenazede saf tutması üzerinden dünya Müslümanlarına vermek istediği mesajı gölgelemek için yapılan çirkin manipülasyonlardır. O cenazede saf tutan bir lider olarak, sadece Türkiye'deki Müslümanlara değil, Avrupa, ABD ve dünyadaki Müslümanlara da mesaj vermiştir. Yapılan tartışmalar, bu mesajı gölgelemeyi amaçlayan tartışmalardır ama mızrak çuvala sığmaz, Recep Tayyip Erdoğan orada tarihe şahitlik etmiştir, cenazede saf tutmuş, namaz kılmıştır, gerisi hikayedir. Tartışmaların hepsi, yerli 'haçlıların', içimizdeki İrlandalıların yaptığı tartışmalardır. Milletimizin ruh kökleriyle problemli devşirmeler, hahamın dilini kendine rehber edinip ülkesinin lideri Cumhurbaşkanımıza muhalefet eden içimizdeki İrlandalılar, bu mücadelenin kaybedenleridir ve bu aziz milletten daha çok son yumruk yemeye devam edeceklerdir, bu böyle biline. Sayın Cumhurbaşkanımız da Ahıska Türklerinin onuruna verdiği iftar yemeğinde, Amerika'daki İslam toplumlarının liderlerinin hazır bulunduğu programda, mesajlarını bütün dünyaya en güzel şekilde vermiştir."

- "Bizim adımıza attığı yumrukları izlerdim"

Gençlik yıllarında kick boks sporu yaptığını belirten Turan, spor yapanların dünyada kendilerine rol model aldığı şahsiyetler olduğuna işaret etti.

Muhammed Ali'yi sadece spor adamı olarak örnek almadığını belirten Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1970'li yıllarda ilkokulda okurken, köyde siyah beyaz tek televizyon vardı. Televizyonun karşısına geçip Muhammed Ali'nin bizim adımıza attığı yumrukları heyecanla izlerdim. Hayatım boyunca onu kendime örnek almaya çalıştım. Mesele, spor adamlığının ötesinde bir şeydir. 'Bir gün bu dünya hayatı son bulacak, sadece Rabb'inizle ilgili yaptıklarınız yanınızda kalacak' diyen Muhammed Ali, ABD'den dünya Müslümanlarına güçlü mesaj veren kişidir. 'Boks hayatınız bittiğinde ne yapacaksınız?' diye sorulduğunda, 'İslamı ve Allah'ı anlamaya ve anlatmaya devam edeceğim' diyen, bu anlamda bataklık içerisinde yetişmiş kır çiçeği olan mücadele adamıdır. Biz Muhammed Ali'nin şahsından ziyade bu taşıdığı değerlere, misyonlara değer verdik.

Belki bu kavgada bir yumruğumuz eksildi ama binlercesi doğuyor ve mücadelemiz devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın deyimiyle, 'Muhammed Ali, iyi ile kötünün savaşını ringlere taşımış, ringlerden çıkartıp alanlara taşımış bir şahsiyettir.' 'Bu kavga bitmeli' deniliyor. Bu söz, bu kavgayı konjonktürel veya dönemsel bir kavga gibi algılayan zavallı beyinlerin düşüncesidir. Cumhurbaşkanımız geçenlerde, 'bu mücadele Hz. Adem'le başlayan hak ile batıl mücadelesinin devamıdır' diyordu; aynen öyledir. Muhammed Ali, Habil ve Kabil ile başlamış, kıyamete kadar devam edecek mücadelenin önemli aktörlerinden biriydi. İsmine kurban olduğum Peygamberimizin adını taşıyan onun yumrukları da bana Hz. Ali'nin Zülfikarını hatırlatıyor. Cenaze törenine katılmama imkan tanıdığı için Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz minnettarım."

Hasan Turan, Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmalarının politik değil; insani, İslami mesajları olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu da inançlarımızla ilgili mesajlardır. Hz. İbrahim'in, ateşini söndürmeye giden karıncaya, 'senin taşıdığın suyla ateş sönmez' dediklerinde karınca, 'benim safım belli olsun.' demiştir. Ben de karınca misali, Muhammed Ali'nin arkasında saf tutan birisi olduğumu göstermek için orada bulunmayı anlamlı gördüm."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :