Karapınar’da Öğrencilere Gıda Güvenliği Semineri Verildi

Karapınar’da Öğrencilere Gıda Güvenliği Semineri Verildi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen seminerde, öğrencilere gıda güvenliği konusunda önemli bilgiler aktarıldı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu'nda, "Gıda Güvenliği, Gıda Sektöründe Taklit ve Tağşişler" konulu bir seminer düzenlendi. Program, gıda sektöründe geleceğin uzmanlarını bilgilendirmeyi amaçlayarak önemli bir katkı sağladı.

Seminerde, SÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karakaya'nın da aralarında bulunduğu uzmanlar, öğrencilere gıda güvenliği konusunda kapsamlı bilgiler sundu. Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Naim Çağlar Diri, gıda konusunun hayatın her alanında yer aldığını ve bu tür programların oldukça faydalı olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Karakaya, seminerde yaptığı konuşmada gıda güvenliğinin önemine dikkat çekti. Gıda güvenliğinin, gıdaların her aşamasında sağlanması gereken bir kavram olduğunu belirten Karakaya, güvenilir gıdanın fiziksel, kimyasal ve biyolojik açıdan herhangi bir risk taşımaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, günümüzde karşılaşılan gıda taklitleri ve tağşişlerine değinerek, bu konuda tüketicilerin bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Programın sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Karakaya'ya teşekkür plaketi verildi. Seminer, öğrencilerin gıda güvenliği konusundaki farkındalığını artırmak ve sektöre dair bilinçlenmelerini sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bu tür etkinliklerin, geleceğin gıda sektörü uzmanlarını yetiştirmek adına büyük önem taşıdığı ve benzer programların sıklıkla düzenlenmesinin gerekliliği vurgulandı.

Karapınar’da Öğrencilere Gıda Güvenliği Semineri Verildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler