
Karaman, sağlıkta kaliteyi artırıyor
Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, uzman hekimler ile aile hekimlerini "Sağlam Bebek-Çocuk İzlemi" eğitimiyle buluşturarak, erken tanı-tedavi ve koruyucu sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmayı hedefliyor.
Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak amacıyla aile hekimleri ve uzman hekimler arasındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Arslan tarafından, Aile Sağlığı Merkezlerinde görevli sağlık personeline yönelik "Sağlam Bebek-Çocuk İzlemi" eğitimi verildi.
Eğitim kapsamında izlem takvimine dahil olan bebek ve çocuklar Aile Sağlığı Merkezlerine davet edildi. Uz. Dr. Yağmur Arslan ve Uz. Dr. Kürşad Altuğ Solmaz, aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına bilgileri uygulamalı olarak aktardı.
“Uzman hekimlerimizle aile hekimlerimizi bir araya getirdik”
Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aykut Emre Yıldırım, eğitim hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Aile hekimlerimiz ile hastane hekimlerimiz arasındaki iş birliğini artırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların önemli bir adımı da 'Sağlam Bebek-Çocuk İzlemi' eğitimleridir. Çocuk sağlığı uzmanlarımız ile aile hekimlerimizi sahada buluşturduk. Eğitim serisi tamamlandığında, çocuklarımızın güncel tıbbi kılavuzlara uygun şekilde sağlık hizmeti alması sağlanacak.”
“Hastalıkların erken tanı ve tedavisinde kritik bir rol oynuyor”
Dr. Yağmur Arslan ise sağlam çocuk izleminin önemine dikkat çekerek,
“Bu hizmetler birinci basamak sağlık sisteminin temelini oluşturur. Tüm çocukların büyüme-gelişme takibi, aşılanması ve ailelerin sağlık konusunda bilinçlendirilmesi çok kıymetlidir. Ayrıca bu süreç, hastalıkların erken tanı ve tedavisinde önemli rol oynamaktadır” dedi.
Ailelerden memnuniyet: “Her ay düzenli olarak geliyoruz”
Dokuz aylık bebeğini muayene için merkeze getiren Merve Koçyiğit ise, “Aile hekimimizden çok memnunuz. Bebeğim dokuz ay bir haftalık. Her ay düzenli olarak geliyoruz. Gerekli durumlarda uzman doktora yönlendiriliyoruz ve bu bizleri çok rahatlatıyor” diyerek sürece ilişkin memnuniyetini dile getirdi.
Kaynak: