Kalkınma Bakanı Elvan Mersin'de

Kalkınma Bakanı Elvan Mersin'de

"Avrupa'nın yaptığına bakınız. İzlediniz, son 1 hafta 10 gün içerisinde Avrupa'da kimler 'hayır' kampanyası yaptılar? Fetullahçı Terör Örgütü ve onun yandaşları 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Avrupa'daki hükümetler de onlara destek veriyorlar"- "Kalkıp bi

 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Avrupa'nın yaptığına bakınız. İzlediniz, son 1 hafta 10 gün içerisinde Avrupa'da kimler 'hayır' kampanyası yaptılar? Fethullahçı Terör Örgütü ve onun yandaşları 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Avrupa'daki hükümetler de onlara destek veriyorlar." dedi.

Mersin Serbest Bölgesi'ndeki işçilerle bir araya gelen Elvan, yaptığı konuşmada, Mersin Serbest Bölgesi'nin Türkiye'deki serbest bölgeler arasında parmakla gösterildiğini, bunu da çalışanlara borçlu olduğunu söyledi.

Mersin'in ticaret şehri olmasında serbest bölge çalışanlarının çok büyük emeği bulunduğunu vurgulayan Elvan, "Mersin'in kazancında büyük emeğiniz var. Yaklaşık 9 bin çalışanımızla 4 milyar dolar işlem hacmiyle, firmalarıyla, sosyal barışa ve üretime katkısıyla serbest bölgemiz firma sahipleriyle birlikte bu alanı dolduran değerli kardeşlerimizin eseridir. Ülkem, milletim adına hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Çok köklü değerlere sahip Türk halkının birliğini, dirliğini, huzur ve istikrarını bozmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğinin altını çizen Elvan, şöyle devam etti:

"Türkiye ayak bağlarından kurtulacak. Bunun başka bir izah tarzı, lamı cimi de yok. Almanya'sı, Hollanda'sı istemese de FETÖ'sü, PKK'sı istemese de Türkiye'de egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır. Türkiye artık kriz, darbe, vesayet istemiyor. Türkiye huzur, istikrar istiyor. Biz huzurdan, istikrardan, mutluluktan yanayız. Biz bu ülkenin gelişmesinden, kalkınmasından yanayız. Türkiye siyasi istikrar sağlanmasını, devlette çift başlılığın ortadan kaldırılmasını, yargının tarafsız ve bağımsız olmasını istiyor."

Elvan, Türkiye'nin büyümek ve güçlenmek istediğini belirterek, kendilerinin de bunu gerçekleştirmek istediklerini aktardı.

- "Avrupa'daki televizyonlar, hükümetler 'hayır' kampanyasına destek veriyor"

Türkiye'nin daha da hızlı büyümesini istediklerini dile getiren Elvan, şöyle konuştu:

"Avrupa'nın yaptığına bakınız. İzlediniz, son 1 hafta 10 gün içerisinde Avrupa'da kimler 'hayır' kampanyası yaptılar? Fetullahçı Terör Örgütü ve onun yandaşları hayır kampanyası yapıyorlar. Avrupa'daki hükümetler de onlara destek veriyorlar. Terör örgütü PKK 'hayır' kampanyası yapıyor. Belediyeler, hükümetler kapılarını açtılar. 'Hayır' kampanyalarına her şekilde destek veriyorlar. Aşırı sol gruplar, DHKP-C gibi birtakım sol gruplar bunlar da 'hayır' kampanyasına destek veriyorlar. Bizatihi Avrupa'daki televizyonlar, hükümetler her birisi 'hayır' kampanyasına destek veriyorlar. Bizim ülkemizde bir milletvekili, bakan gidip 'evet' kampanyası yapmak istediklerinde kapılarını açmıyorlar. Otel salonlarında yer vermiyorlar. Sadece bunu düşünmeniz bile 'evet' demeniz için yeterli gelir. Ben şuna inanıyorum, bu serbest bölgede çalışan, Mersin'de yaşayan, Avrupa'da yaşayan 6,5 milyon kardeşimiz 16 Nisan'da onlara 'evet' diyerek gereken cevabı verecektir. Biz onlara en güzel cevabı vermeliyiz. Türkiye'nin ne olduğunu görmeliler."

Türkiye'nin gücünden, büyümesinden, kalkınmasında korkanların olduğunu dile getiren Elvan, "3. havalimanımızdan, açmış olduğumuz köprülerden otoyollardan korkuyorlar. Kalkıp bir Alman televizyonu 'hayır' kampanyası yapıyor. Sana mı düştü? İşte dostumuzu düşmanımızı iyi bilmeliyiz. Bizim bizden başka dostumuz yok. Bu ülkeden başka gidecek yerimiz de yok. Onun için gelin bir olalım beraber olalım iri olalım diri olalım." diye konuştu.

Elvan, halk oylaması sürecinde bazılarının 18 maddeye hiç değinmeden yalan üzerine kurulu propaganda yaptığını anlatarak, "İnsanımızın kafasını karıştırmak için ne diyorlar. 'Efendim federasyon getirecek' diyorlar. Yalanın kuyruklusu kardeşlerim, böyle bir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Anayasamızda bu tür değişiklikler yok. Kesinlikle yok." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :