Kadın ve çocuk cinayetlerinde "tahrik indirimi kaldırılsın" teklifi

Kadın ve çocuk cinayetlerinde "tahrik indirimi kaldırılsın" teklifi

CHP'li Türkmen, kadın ve çocuklara yönelik cinayetlerde "tahrik ve iyi hal indirimi"nin kaldırılması için kanun teklifi verdi

TBMM (AA) - CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, kadın ve çocuklara yönelik cinayetlerde "tahrik ve iyi hal indiriminin kaldırılması" için kanun teklifi verdi.

Türkmen, Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

Teklif, kasten adam öldürme suçunun kadınlara karşı işlenmesini, nitelikli haller kapsamına alıyor; kadın ve çocuklara karşı bu suçun işlenmesi halinde "tahrik ve iyi hal indirimi"ni kaldırıyor.

Teklifin gerekçesinde, Türkiye'de son yıllarda kadına karşı şiddet ve cinayet vakaları ile çocuklara yönelik suçlarda ciddi artışlar gözlendiği belirtildi.

Gerekçede, Türk Ceza Kanunu'nda cezaların yetersizliği, cezalarda indirim uygulanmasına yönelik düzenlemeler nedeniyle kadınlara yönelik cinayet olayları ile çocuk cinayetleri suçlarının işlenme oranlarının yıldan yıla arttığı ifade edildi.

Kadın cinayetlerinin büyük çoğunluğunun, kadının eşinden boşanmak istemesinden dolayı ve artan aile içi şiddetin son aşaması olarak işlendiğinin vurgulandığı gerekçede, "Bu davalarda suçluya uygulanan iyi hal ve tahrik indirimleri gibi cezai indirimler ise bir anlamda cinayeti meşrulaştırıp, artarak devam etmesine neden olmaktadır." değerlendirmesinde bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :