İzmit Körfezi 150 kuş türüne ev sahipliği yapıyor

İzmit Körfezi 150 kuş türüne ev sahipliği yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince İzmit Körfezi'nde oluşturulan sulak alan, çeşitli kuş türlerini bir arada gözlemeye imkan tanıyor

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Körfezi'nde saz ekilerek oluşturulan sulak alan, 150 farklı kuş türünü barındırıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Outlet Center'in arka kısmındaki yaklaşık 200 metrelik sahil kısmında kuşlara ayrılan sulak alanın, su kuşlarıyla renklenmeye başladığı bildirildi.

Kuzey yarım kürede yaklaşan kış nedeniyle güneye göç eden su kuşlarının dinlenmek ve beslenmek için İzmit Körfezi'nin doğu sahilini mesken tuttuğu vurgulanan açıklamada, kuşların besin açısından zengin sulak bölgede konaklayarak enerji topladığı belirtildi.

Flamingoların da uğrak yeri haline gelen İzmit Körfezi'nin, renkli görüntülere sahne olduğu vurgulanan açıklamada, "Koruma altındaki sulak alan, şehir merkezinde çeşitli kuş türlerini bir arada gözlemeye imkan sağlıyor. Sulak alanda flamingolar, turnalar, yaban ördekleri, su tavukları gibi kuş türleri görülebiliyor." ifadesine yer verildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 5 Aralık 2006'da İzmit Körfezi'nde sulak alan ilan edilen bölümde, 150 farklı kuş türü barındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin körfezin temizliği için yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Deniz içindeki canlı popülasyonunun yanında dışındaki çeşitlilik de artış gösteriyor. Arıtma tesisleri, denetimler ve deniz süpürme çalışmaları körfezi her gün daha da yaşanılabilir bir yer haline getiriyor. Yıllar önce kirlilik nedeniyle canlı yaşamının neredeyse yok olduğu İzmit Körfezi’nde gerçekleştirilen yeni temizlik politikasıyla hem balık türleri artış gösterdi, hem de su kuşlarının vazgeçemediği bir yer haline geldi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :