İzmir Ekonomi ‘dünya listesine’ girdi

İzmir Ekonomi ‘dünya listesine’ girdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), uluslararası alandaki en saygın değerlendirme kuruluşları arasında gösterilen Times Higher Education (THE) ve Quacquarelli...

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), uluslararası alandaki en saygın değerlendirme kuruluşları arasında gösterilen Times Higher Education (THE) ve Quacquarelli Symonds (QS) tarafından hazırlanan "en iyi üniversiteler" listesinde yer aldı. Araştırma, istihdam, öğretim, küresel katılım, bilgi aktarımı ve sürdürülebilirlik gibi birçok konuda yapılan incelemeyi başarıyla geçerek eğitim kalitesini kanıtlayan İEÜ, Ege Bölgesi'nde listeye giren tek vakıf üniversitesi oldu.

Bu yılki tercih sonuçlarına göre yüzde 99.92'lik genel doluluk oranına ulaşan, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nın yaptığı değerlendirmede Türkiye'de öğrencilerin en çok memnun olduğu 10 üniversiteden biri olan İEÜ, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Prestijli üniversiteler

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Times Higher Education tarafından açıklanan 2024 Dünya Sıralaması'na, 108 ülkeden toplam bin 904 üniversite seçildi. Türkiye'den listede yer alan üniversite sayısı 75 oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi, ülkemizde listeye giren üniversiteler arasında 36'ncı olurken, dünya sıralamada ise bin 506'ncı konumda yer aldı. İngiltere merkezli diğer kuruluş Quacquarelli Symonds ise, Avrupa Üniversiteler Sıralaması'nda 688 yükseköğretim kurumuna yer verdi. QS'in sıralamasına Türkiye'den 72 üniversite girdi. İEÜ, ülkemizdeki üniversiteler arasında 31'inci oldu, genel sıralamada da 541-500 bandında yer aldı.

"Başarı ivmesi artıyor"

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, başarı grafiğini artırarak devam ettirdiklerini söyleyerek, "Üniversite olarak; eğitim, araştırma ve topluma katkı alanlarında sahip olduğumuz etkiyi, giderek artan bir ivmeyle ulusal ve uluslararası platformlara taşıyoruz. Üniversitemizde akredite bölüm sayımız 14'e ulaştı. Bu sayıyı kısa sürede daha da artıracağız. Türkiye'nin ilk akredite "yabancı diller yüksekokuluna" sahibiz. 2022 itibariyle tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde akredite bölüm oranı yüzde 14 iken, üniversitemizde bu oran yüzde 37,5. üniversitemiz, TÜBİTAK'ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'ne giren 50 üniversite arasında "uluslararası iş birliği ile yapılan proje sayısında" 18'inci, bunlardan elde edilen fonlar sıralamasında 12'nci konumda. Dünya çapında yapılan bilimsel çalışmalarda akademisyenlerimize verilen referanslar, 2018 yılında bin 921'di. Bu sayı, 2022 itibarıyla yılda 5 bin 234'e ulaştı. Elde ettiğimiz bu müşahhas başarılar, uluslararası alanda faaliyet gösteren bağımsız mercilerin de dikkatini çekti. Dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı listelerde bulunduğumuz için mutluyuz" dedi.

"Gençlerimiz için çalışacağız"

Dünya genelinde hızlı bir değişim yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Abacıoğlu, bu değişimi doğru öngören, eğitim stratejilerini bu istikâmette oluşturan üniversitelerin ön plana çıkacağını ifade etti. Prof. Dr. Abacıoğlu, "Üniversitemizdeki her bir öğrencimizi küresel değer olarak görüyoruz. Bilimi ve aklı referans alan, öğrendiğiyle yetinmeyip sürekli sorgulayan, çalışmaktan ve araştırmaktan yorulmayan, ülkemizin ihtiyaç duyduğu gençleri yetiştirmek hedefiyle çalışıyoruz. Bunu sağlamak için de çağın gereklerini takip ederek teknolojik altyapımızı geliştirmeye odaklanıyoruz. Müfredatımızı daima güncelliyor, akademisyen kadromuzu yurt dışı deneyimine sahip isimlerden oluşturuyoruz. Gençlerimizin bize olan güvenini, beklentisini boşa çıkarmamak için üniversite olarak daima en iyisini yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.