İzmir Barosunun "hayır" videosuna tepkiler

İzmir Barosunun "hayır" videosuna tepkiler

AK Parti İzmir Milletvekili Dağ: - "Baştan sona yanlış bilgilerle ve yanlı bakış açısı ile hazırlanan bu videoyu İzmir Barosu üyesi olarak doğru bulmuyorum, kabul etmiyorum ve kınıyorum"

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Barosunun 16 Nisan'daki halk oylaması için hazırlattığı "hayır" videosunda yer alan Hazreti Adem ve Hazreti Havva öyküsüyle dini değerlerin alay konusu edildiğini belirterek, videoyu kınadığını belirtti.

Dağ, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Barosunun halk oylamasında ortaya koyduğu tavrın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Baronun hazırlattığı "hayır" propagandası içerikli videonun sosyal medyada paylaşıldığını aktaran Dağ, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Müslüman inancına göre Hazreti Adem ile Hazreti Havva, Arafat Meydanı'nın tam ortasında bulunan Rahmet Dağı'nda buluşmuşlardır ve bu buluşma Müslümanlar için bir kutsiyet ifade etmektedir. İzmir Barosunun 16 Nisan'daki halk oylaması için hazırlattığı 'hayır' videosunda yer alan Hazreti Adem ve Hazreti Havva öyküsüyle dini değerler alay konusu edilmektedir. Baştan sona yanlış bilgilerle ve yanlı bakış açışı ile hazırlanan bu videoyu, İzmir Barosu üyesi olarak doğru bulmuyorum, kabul etmiyorum ve kınıyorum. Baro başkanının, ideolojik yaklaşım ve siyasi beklentileriyle kurumunun yönetilemeyeceğini artık anlaması gerekmektedir."

Dağ, İzmir Barosunun bir meslek örgütü olduğunu, üyelerinin sorunları ile ilgilenmesi gerektiğini vurguladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :