İtalyan mobilyacıdan Türkiye'ye yatırım

İtalyan mobilyacıdan Türkiye'ye yatırım

Dünyaca ünlü İtalyan mobilya markası Rapsel'in kurucusu Provini, Türkiye'nin doğusunda büyümek ve Avrupa'da rekabetçi fiyatlara sahip olabilmek için Türk ASH INTERNI şirketi ile stratejik ortaklık kurdu

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü İtalyan mobilya markası Rapsel'in kurucusu Aldo Provini, Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler ve Rusya'ya açılma planı kapsamında Türk ASH INTERNI şirketi ile stratejik ortaklık kurdu.

Rapsel açıklamasına göre, markanın kurucusu Provini, Türkiye'nin doğusunda büyümek ve Avrupa'da rekabetçi fiyatlara sahip olabilmek için Türk ASH INTERNI ile stratejik bir ortaklığa imza attı.

Başta Philippe Starck olmak üzere Hariri Hariri, Matteo Thun, Andree Putman, Dante Donegani, Giovanni Lauda, Shiro Kuramata, Adri Hazebroek gibi dünyanın önde gelen çok sayıda tasarımcısının imza attığı bir koleksiyona sahip olan Rapsel'in İstanbul'da ilk mağazasının açılışı kapsamında Türkiye'ye gelen Provini, yaptıkları ortaklık, yatırım planları ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Uzun süredir Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler ve Rusya'ya açılma planı ile Avrupa'da rekabetçi maliyet için bir arayış içerisinde olduklarını belirten Provini, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu iki planımızı da hayata geçirebilmek için Türkiye en doğru ülke. Çünkü çok stratejik bir konuma sahip. Bu nedenle bir Türk ortak arayışımız vardı. Yolumuz ASH INTERNI ile kesişti. ASH INTERNI ile birlikte hedefimiz öncelikle Avrupa pazarında daha rekabetçi olabilmek ve Rapsel ürünlerini Türkiye'nin doğusundaki ülkelere ihraç etmek. Türkiye, üretim maliyetleri açısından da çok avantajlı bir ülke. Dünya mobilya sektöründe üretim, rekabetçi maliyet arayışı nedeniyle Romanya, Bulgaristan, Çin, Hindistan gibi ülkelere kayıyor. Biz ise Türkiye'yi tercih ettik çünkü hem stratejik konumu hem de nitelikli ve yetişmiş iş gücünden dolayı daha büyük fırsatlar gördük.

Bu kapsamda Düzce'de bir üretim tesisi kiralayarak, tesis kurulum çalışmalarına başladık. Kısa bir zaman içerisinde üretime başlayacağımız bu tesisi önümüzdeki yıllarda ihracat bağlantılarımızın artmasıyla birlikte büyütmeyi planlıyoruz. Burada İtalyan teknolojisi ve kalite standartları ile kuracağımız tesiste üreteceğimiz maliyet açısından avantajlı ürünlerle Avrupa pazarında da daha rahat rekabet edebileceğimizi düşünüyoruz."


- "Bu yıl Türkiye'de 10 milyon TL'lik yatırım planlıyoruz"


ASH INTERNI Ortaklarından Ayşen Uz da dünyada tasarım konusunda bilinen en önemli ödüllerin çoğunu alan Rapsel'in Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul Anadolu Yakasında açtıklarını bildirdi.

Uz, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyaca ünlü markaların mağaza dekorasyonlarında kullanılan Rapsel markalı ürünleri, Hollywood ünlüleri ve dünya siyasetinin önde gelen simaları da evlerinde kullanıyor. Bu değerli markayı Türkiye'ye getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Anadolu Yakasında açtığımız mağazamız açıldığı günden bu yana bir tanıtım yapmamamıza rağmen büyük ilgi görüyor. Hedefimiz İtalyan yaratıcılığı ve kalitesini ulaşılabilir fiyatlarla Türk tüketicisine sunmak. Bu kapsamda yıl sonuna kadar İstanbul Avrupa Yakası, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep ve Kıbrıs'ta olmak üzere 6 yeni mağaza daha açmayı planlıyoruz."

Bu yıl Türkiye'de 10 milyon TL'lik bir yatırım yapmayı planladıklarını belirten Uz, şunları kaydetti:

"Rapsel dünyanın en büyük tasarım markasına tam 40 yıldır yaptığı büyük yatırımlarla sahip oldu. Bu kapsamda yatırım bütçemizde en büyük kalemi Rapsel'i Rapsel yapan tasarım oluşturuyor. Bunun dışında yeni mağazalar, personel ve altyapı gibi kalemlerle yıl sonuna kadar toplam yatırımımız 10 milyon TL'ye ulaşmış olacak.

Türkiye üzerinden doğuya açılma planımız doğrultusunda çok hızlı bir şekilde ihracat bağlantıları da kurmaya başladık. Azerbaycan, Gürcistan, Lübnan ve Dubai'deki firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. Bu yıl sonuna kadar hedefimiz 3 milyon TL'lik ihracat yapmak. 22-25 Mayıs'ta Dubai'de yapılacak olan ve dünyanın en önemli mobilya ve dekorasyon fuarları arasında yer alan INDEX Fuarına da katılıyoruz. Bu fuarın doğuya açılma planımız kapsamında önemli bağlantılar kuracağımız bir fuar olacağına inanıyoruz. Bu kapsamda 2018 yılı ihracatta atılım yılımız olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :