İşte 2013 BMW 3 Gran Turismo

İşte 2013 BMW 3 Gran Turismo

2013 BMW 3-Serisi Gran Turismo’nun dünya prömiyerni yapmak için Cenevre’yi bekliyor

Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda BMW bu yıl, bir yandan ilgi çekici yeni üretim modelleri serisini sergilerken bir yandan da geleceğin tasarımına ve olağanüstü sürdürülebilirlik özelliklerine sahip, çığır açan premium kompakt konseptlere dikkat çekiyor.Bunlara ek olarak fuar standında, BMW ConnectedDrive'ın sunduğu yenilikçi sürücü destek sistemleri serisi de yer alıyor.

BMW 3 SERİSİ GRAN TURISMO

Cenevre'de dünya prömiyeri gerçekleştirilecek olan yeni BMW 3 Serisi Gran Turismo, orta seviye premium otomobil segmentini üst düzey seçeneklerle zenginleştiriyor. BMW 3 Serisi'nin başarılı ürün yelpazesi içinde tamamen bağımsız bir konsept olan bu model, otomobillerde, alan ve işlevselliğe duyulan ihtiyacı eşsiz bir biçimde yeniden yorumluyor. Mevcut model ailesinin bu üçüncü gövde tipi; Sedan gövde tipinin sportif ve dinamik genleriyle Touring gövde tipinin kullanışlılık ve çok yönlülük özelliklerini birleştirerek, iç alan ve sürüş konforunda belirgin bir artış sunuyor. Yeni BMW 3 Serisi Gran Turismo, şık bir üst sınıf model olmasının yanı sıra, sunduğu dinamik ve konforlu seyahat şekliyle son derece ikna edici.

Yeni BMW modellerinin büyük bir çoğunluğunda olduğu gibi, 3-Serisi GT modeli de Sport Line, Luxury Line veya Modern Line isimli tasarım paketlerinden biri ile donatılabiliyor. Seçenekler arasında bir de M Sport paketi mevcut. Bu paket sayesinde araca aerodinamik bir gövde kiti, gölge çizgisi aksanlar, spor ayarlara sahip süspansiyonlar ve 18 inç boyutunda ki alaşım jantlar montajlanıyor.

Genel olarak BMW'nin yeni hatchback modeli, station versiyondan 200 milimetre daha uzun ve 81 milimetre daha yüksek. Araç ayrıca 110 milimetre genişletilmiş bir dingil mesafesi üzerinde bulunuyor.

Aracın iç kısmında bulunan yeniliklerin sayısı kısıtlı, ancak modelde yükseltilmiş koltuk pozisyonları ve fazladan 70 milimetrelik arka koltuk bacak boşluğu bulunmakta. Kayda değer bir başka özellik ise 520 litre hacmindeki bagaj. Eğer arka koltuklar öne doğru katlanırsa, bu alanın hacmi tam 1600 litreye yükseliyor!

Kaputun altında ise birçok farklı motor seçeneği mevcut. Tercihler arasında:

• 2.0 litre TwinPower Turbo dört silindirli dizel, 143 beygir ve 320 Nm tork
• 2.0 litre TwinPower Turbo dört silindirli dizel, 184 beygir ve 380 Nm tork
• 2.0 litre TwinPower Turbo dört silindirli, 184 beygir ve 270 Nm tork
• 2.0 litre TwinPower Turbo dört silindirli, 245 beygir ve 350 Nm tork
• 3.0 litre TwinPower Turbo sıralı altı silindirli, 306 beygir ve 400 Nm tork.

Bütün motor seçenekleri altı-ileri vitesli manuel veya 8-vitesli otomatik şanzıman sistemi ile kombine edilebilecek.

BMW CONNCESTEDDRİVE DİNAMİK SPOT IŞIĞI

BMW ConnectedDrive ile sunulan bir sürücü destek sistemi olan BMW Gece Görüşü, geceleri meydana gelen kazaları azaltmaya yönelik önemli bir katkı sağlıyor. Aynı zamanda, BMW Dinamik Spot Işığı sayesinde yayalara çarpma riski de çok daha azaltılıyor. 2013 yazından itibaren, BMW Gece Görüşü sistemi, uzun huzmeli farların aydınlattığı menzilin de ötesine ulaşan, özel bir hayvan algılama sistemi de içerecek. BMW böbrek ızgaraya monte edilmiş kızılötesi termal görüş kamerası, ısı yayan nesneleri yaklaşık 100 metre mesafeden algılayabiliyor ve ısı seviyesinin insan ya da hayvana ait olduğunu da ayırt edebiliyor. BMW Gece Görüşü tarafından yolda bir hayvana çarpma olasılığı algılandığında, Dinamik Spot Işığı hayvanın üzerine doğru yanıp söner ve aynı anda gösterge ekranında da bir geyik sembolü görüntülenir. Kaçınılmaz bir tehlike olması halinde, araç içi sistem ayrıca sesli bir uyarı da verir.

BMW CONCEPT ACTİVE TOURER

BMW Concept Active Tourer, premium kompakt segmentinde yer alacak diğer yenilikler hakkında ön bir bilgilendirme sunuyor. Bu çalışmayla BMW, sürüş konseptinin yanı sıra iç tasarımdaki bir dizi öncü çözümü de sergiliyor. Konfor ve işlevselliği, dinamikler ve stil ile kullanışlı bir biçimde bir araya getiren otomobilin plug-in hybrid sürüş sistemi de yüksek verimlilik düzeylerini güvence altına alıyor.

4350 milimetrelik dış uzunluğu, atletik oranları ve BMW'ye özgü çizgileriyle bu konsept otomobil, BMW'nin marka olmuş estetiğini bu otomobil segmentine de yansıtıyor. BMW Concept Active Tourer modelinin iç tasarımı; yükseltilmiş oturma konumu, sürücü ve yolcular için sunduğu ferah alanı, esnek ve uzatılabilir bagaj bölmesi ile benzerlerinden ayrılıyor. Otomobil çalışmasının dinamik karakter özellikleri, BMW eDrive konseptine özel bir yorum katıyor. Çekiş sistemi, üç silindirli benzinli motor ile senkronize elektrik motorundan oluşuyor ve 190 bg ortalama çıkış gücü ile BMW Concept Active Tourer'ın 0′dan 100 km/sa hıza sekiz saniyeden kısa süre içinde ulaşmasını sağlıyor. Sunduğu bu değerlere rağmen otomobil, 100 km'de 2,5 litrenin altında ortalama yakıt tüketimine ve kilometre başına 60 gramdan az CO2 emisyonuna sahip.