İstanbul Üniversitesi'nde Yerli Üretim Kriyoterapi Cihazı Devreye Alındı

İstanbul Üniversitesi'nde Yerli Üretim Kriyoterapi Cihazı Devreye Alındı

Dünyaca ünlü sporcuların tercih ettiği kriyoterapi yöntemi, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde yerli üretim cihazla sağlık alanında birçok farklı branşı ilgilendiren bilimsel çalışmalara imkan tanıyor.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, sporculardan sanatçılara kadar geniş bir yelpazede tercih edilen kriyoterapi cihazını bünyesine kattı. Dünyaca ünlü isimlerin de sıklıkla başvurduğu bu yöntem, sağlık alanında çeşitli araştırmalara olanak sağlayacak.

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, cihazın özelliklerini ve potansiyel etkilerini açıklarken, "Özellikle sporcularda antrenman öncesi ve sonrası toparlanma sürecinde önemli etkiler gözlemlenmektedir. Ronaldo gibi ünlü futbolcuların da bu yöntemi tercih ettiğini biliyoruz. Ayrıca, dermatolojik problemlerden kronik hastalıklara kadar geniş bir yelpazede kullanım alanı bulabilir" dedi.

İstanbul Üniversitesi'nde Yerli Üretim Kriyoterapi Cihazı Devreye Alındı

İstanbul Üniversitesi'nin iş birliğiyle yerli bir üretici firma tarafından geliştirilen cihaz, eksi 85 dereceye kadar soğutma gücüne sahip. Dekan Tükek, bu teknolojinin vücuttaki hücre gelişimini ve yenilenme sürecini artırabileceğini belirtti. Ayrıca, cihazın birçok hastalıkta potansiyel tedavi yöntemi olarak kullanılabileceğine dikkat çekti.

Firmanın yetkilisi Dursun İnanır ise, Türkiye'de ilk ve yerli üretim olan bu cihazın yüksek performanslı spor aktiviteleri öncesinde ve sonrasında kullanıldığını belirtti. İnanır, "Özellikle futbol kulüpleri gibi yüksek performans gerektiren spor dallarında bu cihazın yaygın bir şekilde kullanılacağını düşünüyoruz" dedi.

İstanbul Üniversitesi'nde Yerli Üretim Kriyoterapi Cihazı Devreye Alındı

Cihazı deneyimleyen bir kullanıcı olan Özgür Akman, "Çok güzel bir tecrübe, üşümek hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Spor salonlarında tercih edilebilecek bir yöntem olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.