İspermeçet balinası kusmuğu zengin etti! İspermeçet balinası kusmuğu nerelerde kullanılıyor?

İspermeçet balinası kusmuğu zengin etti! İspermeçet balinası kusmuğu nerelerde kullanılıyor?

Yemen'de bir grup balıkçı, sahile vurmuş balina ölüsüyle karşılaştı. Kötü kokudan şüphelenen balıkçılar, balinanın karnını açınca şok oldu. 'Hazine'yi 1 buçuk milyon dolara sattılar.

Yemen’de bir grup balıkçı, balığa çıktıkları sırada sahil güvenlik yetkilileri tarafından Aden Körfezi’ndeki bir ispermeçet balinası cesedine karşı uyarıldı.

Güney Aden şehrinden 35 kişilik balıkçı grubu, balina cesedine yaklaştıklarını ve çok ağır bir kokusunun olduğunu söyledi.

Balina cesedinden gelen kötü koku sebebiyle ‘bu balinada bir şey var’ düşüncesine kapılan balıkçılar, cesedi sahile götürüp içine bakmak istedi.

Küçük bir tekneyle cesedi kıyıya sürükleyen balıkçılar balinayı kestiklerinde, cesedin karnında ‘hazine’ buldu.

İspermeçet balinasının karnından katı balina kusmuğu olarak bilinen ve parfüm yapımında kullanılan 127 kilogram akamber çıktı.

Akamber, ‘altın kusmuk’ ve ‘yüzen altın’ olarak adlandırılırken, uzun yıllar boyunca ispermeçet balinalarının bağırsaklarında gri veya siyah renkli mumsu bir madde üretmek için oluşurken parfüm endüstrisinde kokunun etkisini artırmak için kullanılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.