İskarpelasıyla "sanat eseri" mobilyalar yapıyor

İskarpelasıyla "sanat eseri" mobilyalar yapıyor

Hatay'da çocukken ustalarından ahşap oyma sanatını öğrenen Ali Altun'un atölyesinde farklı desenlerde yaptığı mobilya ve kapılar, aralarında ABD, İngiltere, Nijerya ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu ülkelerden talep görüyor- Altun: - "Aşkla başladığım iş

HATAY (AA) - İSMİHAN ÖZGÜVEN - Hatay'da, ilkokul yıllarında ahşap oyma ustalarının yanında çalışmaya başladığından beri iskarpelasını elinden düşürmeyen Ali Altun, atölyesinde "sanat eseri" mobilya ve kapılar hazırlıyor.

Çocuk yaşta yanlarında çalıştığı ustalardan ahşap oymacılığının inceliklerini öğrenen 55 yaşındaki Ali Altun, gençlik yıllarında arkadaşlarıyla açtığı atölyede ağacı adeta sanat eserine dönüştürüyor.

Atölyesinde ahşap oymacılığındaki tüm hünerlerini sergileyen Altun, çocukluğundan beri elinden düşürmediği iskarpelasıyla değişik desenlerle mobilya ve kapılar yapıyor.

Hazırladığı mobilyalar ile aralarında dini motiflerle süslü kilise kapılarının yer aldığı ürünleri yurt dışında da gönderen Altun, ABD, İngiltere, Nijerya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden siparişler alıyor.

Ali Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul yıllarında ahşap oyma ustalarının yanında çalışmaya başladığını, mesleğin inceliklerini onlardan öğrendiğini söyledi.

Karakalem resimlerini ağaç üzerine işleyerek kendini geliştirdiğini anlatan Altun, sonraki yıllarda açtığı iş yerinde de "çocukluk oyuncağı" iskarpelasıyla ünlendiğini dile getirdi.

Mobilyaların yanı sıra farklı motiflerle kapılar tasarladığına işaret eden Altun, şunları kaydetti:

"Hatay'daki bazı kiliselerin kapılarını yaptım. Bu kapılar Hatay'a gelen turistlerden büyük beğeni topladı. Buradaki kapıların benzerleri için ABD'den de teklif geldi. Oraya da kilise kapıları gönderdik. Ayrıca ABD'ye vaftiz odası, kilise için kürsüler de yaptık. Nijerya, İngiltere, Suudi Arabistan gibi ülkelere de kapı yaptım. Kapılarda dini motiflerin yanı sıra isteğe göre hemen her unsuru işleyebiliyorum. Örneğin Hatay'da özel bir işletmeye, kentteki hoşgörü ve barış ortamını simgeleyen kapı tasarladım. Aşkla başladığım işte en büyük hedefim çok para kazanmak değil, gelecek kuşaklara mesleği öğretmek oldu."

Altun, iş yerine gelip mesleki eğitim almak isteyen gençlere bildiklerini aktardığını, ayrıca belediyenin açtığı kurslara eğitmen olarak katıldığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :