İnsan vahşi olur mu?

   Vahşi’nin kelime anlamı, Yabani, güçlü, yırtıcı, kaba, saygısız, uyum sağlayamayan. Yabani, acımasız güç kullanan, kaba anlamları bize bazı hayvanları hatırlatır.

   Vahşi; arslan, kaplan, sırtlan, kurt, timsah v.s onlarca hayvan ismi  aklımıza gelmektedir.  Bu hayvanların bulunduğu ortamlarda yaşayan insanlar, bunların huyunu, suyunu iyi bilir, tedbirini alır ve ona göre korunurlar.

   Binlerce yıl önce insanlar, en çok vahşi hayvanlarca öldürülür ve insanlar bunlardan korunmak için silahlanırlardı. Silahlar, insan canını, malını doğada birlikte yaşadığı vahşi hayvanlardan korumak için üretilir ve geliştirilirdi. Fakat günümüzde silahlar hayvanlar için değil, insanları öldürmek için üretilmektedir.

   Yaratılışımızda bahşedilmiş, var olan değerlerimiz vardır ki,  bunlar insani değerlerimizi oluşturur. Bunlar, özgürlük, adalet, doğruluk, sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dostluk ve dayanışmadır.

   Dini, insani, ahlaki değerlerimiz sahip olmamız ve ona uygun yaşamamız gereken değerlerin başında gelir. Allahuteala insana, diğer canlılardan farklı olarak akıl vermiştir. İlk insan olan Hz. Adem'i ilk peygamber tayin etmiştir.

   Allahuteala, Son peygaber, iki cihan Server'i, Fahr-i Alem Peygamberi Hz Muhammed (SAV)  Efendimiz,  Son kitap Kur-an i Kerim ve son din İslam'la insanlığı şereflendirmiştir.

   Allahuteala'nın yarattığı insan oğlu, bir alet, makina, cihaz v.s yapıyor ve bunun nasıl kullanılacağını ve nelere dikkat edileceğini anlatan kullanım kılavuzunuda hazırlıyor. İnsanoğlu, yaptığı aletin kullanım kılavuzunu unutmuyorda, onu yaratan Allahuteala kul unu Kılavuz'suz dünyada başı boş bırakır mı?

   İnsan oğlu, sınırlı akıl ve beyin kapasitesi ile ancak kendi imal ettiklerinin kullanım kılavuzunu hazırlayabilir. Allah'ın yarattığı insan, sınırlı kapasiteye sahip akıl ve beyni ile insanlara ebedi saadet, huzur ve mutluluk getirecek bir nizamı aluşturmakta aciz kalacaktır.  

   İnsanlık, menbağı  İslam, Kur-an i Kerim, Peygamber Efendimiz'in sünnet'i, Hadis-i Şerif  olan yüce kaynaklardan beslenmiyor, bunları kılavuz edinmemişse, kıyamete kadar insanlığın huzurlu, mutlu olması, can, mal ve namus emniyetinin sağlanması mümkün değildir.   

   Kaynağı İslam, Kur-an ı Kerim, Sünnet ve Hadis olmayan nizamı değilde,  insanın oluşturduğu ideoloji, sistem, rejim, yönetim ve uygulamalar la insanlık kıyamete kadar huzur ve mutluluğu bulamayacaktır.

   Manevi ve insani değerlerden beslenmeyen ve yoksun bir insan her an vahşileşebilir. Vahşi bir hayvanın vahşeti sınırlı, insanın ki sınırsız olur. Yüce kaynaktan beslenmeyen insan ise aklını kullanarak daha büyük vahşetleri gerçekleştirebilir.

    İnsani, dini, ahlaki değerlerden yoksun olan, Allah'tan korkmayan, kuldan utanmayan, riyakar, münafık, şeytana yakın, ar damarı çatlamış insanın şerrinden yaradana sığınırım!

    Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedi kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, lânet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır. (Nisa süresi 4/93)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.